Projecten  - Liquisens


Liquisens

    Favoriet


  Edegem 
 Wateroplossingen 


€60.500 gefinancierd

28 investeerders

151%
€40.000 min. - €80.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -728 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


Liquisens bouwt slimme wateroplossingen die voor de consument tot meer comfort en minder kosten leiden én tegelijkertijd een positieve impact hebben op onze planeet. Bovendien boosten Liquisens' inzichten omtrent de kwaliteit en het beheer van water het algemene vertrouwen in leidingwater

Momenteel werkt de start-up aan Premoleg, een oplossing om de verspreiding van legionella op een duurzame manier tegen te gaan. Om dit nieuwe project verder uit te werken, zoekt Liquisens financiering.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Liquisens
Oprichtingsdatum 21/8/2019
BTW-nummer BE0732.715.729
Vennootschapsvorm BV
Locatie Prins Boudewijnlaan 193, 2650 Edegem

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

Aanbod

Via welke lening kan je investeren?Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

 • Liquisens bouwt duurzame & slimme wateroplossingen voor watergebruik, waaronder de legionella-testkit Premoleg
 • Momenteel wordt de kit getest op demonstratielocaties van belangrijke spelers, waaronder Shell C&T en Rombouts koffie
 • Nauwe samenwerking met WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) voor kennis van legionella en met UA (Universiteit Antwerpen) voor kennis van artificial intelligence
 • Tegen 2022 wil de onderneming Premoleg op de markt brengen, om tegen 2026 3% van de kritische sanitaire installaties in de Benelux te monitoren
 • Grote, recurrente klanten waaronder Procter & Gamble en Pidpa
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €40.000 en maximaal €80.000 voor de ontwikkeling van haar eigen Premoleg Monitoring Device 
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Liquisens & Premoleg?

In het dagelijkse leven gebruiken we water voor verschillende essentiële en minder essentiële doeleinden. Helaas gaat er daarbij ook veel van de schaarse grondstof verloren. Om dat zo veel mogelijk te voorkomen, ontwikkelt Liquisens slimme wateroplossingen.


Een van die oplossingen is Premoleg, een testkit om legionella op te sporen in (drink)watersystemen. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid schreef dan wel een handboek over de beschikbare technieken voor legionellabeheersing, maar geen van die technieken past slimme monitoring toe. Dat zou de beheersing nochtans effectiever, goedkoper en duurzamer maken. Bij Premoleg staat slimme monitoring centraal, waardoor legionella snel en met respect voor de planeet kan worden opgespoord.


Activiteit

Liquisens ontwikkelt slimme oplossingen voor watergebruik. Het evenwicht tussen risicobeheer en duurzaamheid staat steeds voorop. De oplossingen leiden niet alleen tot meer comfort en minder kosten voor de consument, maar hebben ook een positief effect op het milieu.


De onderneming focust op vier kernactiviteiten, waarbij ze steeds kiest voor een innovatieve aanpak die dataverzameling via sensoren met artificial intelligence software combineert. Op die manier verwerft en verspreidt Liquisens inzichten in waterbeheer en -kwaliteit waarmee ze het algemene vertrouwen in leidingwater kan boosten. 

 1. De smart dish meter: een meetapparaat dat data verzamelt bij eindconsumenten (o.a. omtrent de ecologische voetafdruk van warm water, de impact van afwasmiddel, …) om b2b-klanten te helpen bij het nemen van bewuste en positieve beslissingen omtrent drinkwater
 2. De watercheck: een systeem waarmee mensen via QR-codes de kwaliteit van kraantjeswater kunnen nagaan. Hiermee wil Liquisens leidingwater promoten.
 3. Verbeteren van de waterkwaliteit in grachten en beken: in samenwerking met Pidpa (beheerder van het openbaar waterdistributienetwerk) en de gemeente Bonheiden verbetert de start-up de waterkwaliteit van grachten en beken op locaties zonder riolering. Dat doet ze door actieve micro-organismen in te zetten, rechtstreeks in de waterloop of via septische putten.
 4. Het premoleg-project: een oplossing die legionella sneller kan opsporen en behandelen, met respect voor het milieu

Die laatste activiteit is momenteel volop in ontwikkeling. De Liquisens legionella-testkit spoort legionella op door middel van sensoren die worden aangesloten op waterleidingen in combinatie met AI-software. Daarmee toont en benadrukt de start-up de kracht van preventie.


“Op dit moment testen we Premoleg uit op verschillende demonstratielocaties. Nu gebruiken we de meest innovatie technologieën die op de wereldmarkt voorhanden zijn, maar op korte termijn zullen we onze eigen oplossing op de markt brengen. Om die te ontwikkelen, zoeken we financiering." – Steven De Schrijver, founder Liquisens


Team

Founder en CEO Steven De Schrijver heeft heel wat ervaring in de watersector, vooral op het vlak van wateranalyse. Dankzij zijn uitgebreide domeinkennis neemt hij de productontwikkeling en -innovatie binnen Liquisens voor zijn rekening.

Founders Erik Dehaen & Steven De Schrijver


De groei en de vormgeving van Liquisens als onderneming, valt onder de verantwoordelijkheid van co-founder en managing director Erik Dehaen. Doordat hij in het verleden reeds betrokken was bij de oprichting van verschillende ondernemingen, weet hij perfect hoe hij Liquisens als organisatie kan laten groeien.  


Tractie

Onder het motto connect to your water ontwikkelt Liquisens slimme wateroplossingen voor de b2b-markt. Zowel de industriële als de sanitaire sector behoren tot haar doelgroep, denk aan woonzorgcentra, scholen, publieke sportcomplexen of koeltorens.

“Hoewel het aantal legionella-uitbraken op grote schaal in België relatief laag is, blijft het voor veel bedrijven en organisaties een secure aangelegenheid. Wanneer besmetting uitbreekt op plaatsen waar veel mensen samenkomen – zoals scholen, woonzorgcentra of hotels – heeft dat niet alleen grote gevolgen voor de gezondheid van de aanwezigen, maar ook voor de reputatie van de organisatie.”
– Steven De Schrijver, founder Liquisens
Voorbeeld van een Premoleg-analyse


Momenteel zet Liquisens volop in op de ontwikkeling van Premoleg. Daarbij krijgt ze de steun van WTCB en Universiteit Antwerpen. Mede dankzij hun vertrouwen kreeg de start-up toegang tot vestigingen van belangrijke spelers zoals AZ Delta, Groep Gidts, Shell C&T Gent en Koffie Rombouts als testlocaties voor haar AI-sneltests.

“Premoleg is geen Vlaams verhaal, noch een verhaal dat zich beperkt tot de Benelux. Op dit moment onderhandelen we met grote Britse gezondheidsorganisaties om in Groot-Brittanië gelijksoortige demonstratieprojecten op te starten, zodat we in de toekomst ook daar kunnen opschalen.” – Steven De Schrijver, founder Liquisens

In afwachting van de productie van Liquisens’ eigen Premoleg monitoring device, gebruikt de start-up de meest innovatieve technologieën op de markt. Tegen 2022 plant ze haar eigen oplossing op de markt te brengen. Tegen 2026 wil Liquisens 3% van de sanitaire installaties en 10% van de koelwatercircuits in de hele Benelux van haar Premoleg monitoring device hebben voorzien.


Investeer mee!

Nu Liquisens het Premoleg-project op verschillende demonstratieprojecten uittest, zoekt de onderneming financiering voor de ontwikkeling van haar eigen Premoleg monitoring device. Via deze WinWinner-campagne wil de onderneming minimaal €40.000 en maximaal €80.000 ophalen om te investeren in:

 • de optimalisatie van het artificial intelligence monitoring system voor de groeicondities van legionella
 • een nauwere samenwerking met kenniscentra WTCB en UA
 • ondersteuning bij labo-analyses door erkende labo’s
 • de website vernieuwen en updaten

Investeren in de WinWinner-campagne van Liquisens kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd.
 • de (achtergestelde) crowdlening: looptijd 4 jaar, 5,5% jaarlijkse bruto rente, jaarlijks constante aflossing. Aangezien Liquisens in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het bruto rendement van de crowdlening ook het netto rendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Met haar duurzame en slimme wateroplossingen helpt Liquisens bedrijven om het watergebruik van hun consumenten duurzamer en (kosten)efficiënter te maken. Het resultaat? De kwaliteit, het beheer en het algemene vertrouwen in leidingwater krijgt een flinke boost! Met Premoleg - Liquisens’ nieuwste oplossing - spoort de onderneming op een duurzame manier legionella op. Om haar eigen Premoleg monitoring device te ontwikkelen, zoekt de onderneming financiering. Investeer je mee? 

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

Financieel

Bijlagen
€60.500 gefinancierd

28 investeerders

151%
€40.000 min. - €80.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-6% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in Liquisens?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner