image June Energy

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

June Energy

June Energy is een digitale energieassistent die consumenten helpt met de switch naar het voordeligste energiecontract voor hun verbruiksprofiel. Ondertussen zijn er al bijna 13.000 June-gebruikers. Gemiddeld besparen zij bruto €326 (min de abonnementskost is dat €267 netto) op hun energiefactuur per jaar.

Naast consumenten behoren ook bedrijven tot de doelgroep van June Energy. Zo zijn er al samenwerkingen met KBC en Viessmann. Het is de ambitie van June om haar dienstverlening in de energiesector nog uit te breiden, bijvoorbeeld met innovatieve projecten zoals energie-audits. Om die projecten sneller te vermarkten en om de B2B-poot verder uit te breiden zoekt de onderneming financiering.

Bedrijfsnaam June Energy
Oprichtingsdatum 10/12/2015
BTW-nummer BE0644.416.035
Vennootschapsvorm NV
Locatie Turnhoutsebaan 139 bus A, 2140 Antwerpen
Activiteit Energie
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Digitale energieassistent die consumenten helpt met de (automatische) switch naar het voordeligste energietarief
 • Gemiddeld besparen June-gebruikers bruto €326 (-abonnementskost = netto €267) op hun energiefactuur
 • Al bijna 13.000 gebruikers (cijfers eind juni)
 • Bezig met verbreding diensten: bijvoorbeeld toestel om data van digitale meters te lezen en andere innovatieve projecten zoals energie-audits
 • B2B-activiteiten aan het uitbreiden: o.m. samenwerkingen met KBC en Viessmann
 • 7-tal teamleden met jarenlange ervaring in IT- en energiesector
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €80.000 en maximaal €280.000 om te investeren in business development en de innovatieprojecten
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsvoorwaarden onderaan deze pagina)
Update 27/09: de campagne wordt verlengd. 26 oktober is de nieuwe einddatum.


Waarom June Energy?

Groenere en betaalbaardere energie, het is een hot topic voor energieleveranciers en huishoudens. Particulieren en bedrijven spelen een steeds actievere rol in de energiemarkt, bijvoorbeeld door zelf stroom te produceren met zonnepanelen. Dat brengt heel wat voordelen met zich mee, maar tegelijkertijd maakt dit de energiemarkt wel complexer.

Door die toenemende complexiteit en door de versnippering qua aantal leveranciers en contractformules komen er heel wat vragen naar boven: welke leverancier is de voordeligste? Rendeert het om zonnepanelen te plaatsen? Is een warmtepomp of zonneboiler een goede investering voor mijn woning?

June Energy wil de transformatie naar groenere en betaalbaardere energie voor iedereen mogelijk maken. Deze digitale energieassistent helpt je met het switchen naar het beste energiecontract voor jouw woonsituatie en is volop bezig met het uitbreiden van een bredere dienstverlening in de energiesector.


Activiteit

June Energy helpt via haar Switch-pakket mensen bij het vinden van het voordeligste energiecontract. Dit gebeurt door het invullen van een simpele vragenlijst om het verbruiksprofiel in te schatten. Langs de kant van de leveranciers monitort June alle prijzen en promoties.

Door het profiel van de verbruiker en het aanbod van de leveranciers te matchen kan June op basis van software-algoritmes eenvoudig het beste contract op dat moment vinden. Gebruikers krijgen de keuze om het voorstel van June te bevestigen, maar de switch kan ook volledig automatisch gebeuren. June neemt de volledige administratie van de switch op zich. Het verdienmodel van de onderneming zit in een maandelijkse abonnementskost.

“Ik heb net mijn eerste omschakeling gekregen naar een andere energieleverancier. Een flinke besparing zonder enige rompslomp.” – Switch-gebruiker
Gemiddeld besparen June-gebruikers bruto €326 per jaar op hun energiefactuur. Als we de abonnementskost daarvan aftrekken, komen we op een jaarlijkse nettobesparing van €267. Jaarlijks besparen we onze klanten in totaal een dikke 4 miljoen euro aan energiekosten, en zo’n 90% van de gebruikers switchen we naar groene energiecontracten.” – Vincent De Dobbeleer, zaakvoerder June Energy

Klanten kunnen bij June ook een Dongle aankopen. Dat is een product dat de onderneming ontwikkelde om de data van digitale meters uit te lezen. Op die manier krijgen gebruikers in real time een inzicht in hun energieverbruik. De Dongle kan ook gekoppeld worden aan de Switch-formule van June; met een accurater zicht op het energieverbruik kan men nog beter de juiste leveranciersformule zoeken.


Ten slotte is June Energy bezig met allerlei innovatieve projecten, vaak gesubsidieerd door VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen), om de energievragen van klanten nog beter te beantwoorden. Het gaat hierbij om volledige energie-audits, met onder meer adviezen over de terugverdientijd van zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen en over investeringen die veel impact hebben op de CO2-uitstoot van een huishouden of bedrijf.


Team

Vincent De Dobbeleer is co-founder bij June Energy. Hij deed een tiental jaar ervaring op bij verschillende energieleveranciers zoals Eneco en EDF Luminus, voornamelijk in operationele en commerciële functies. Voor June legt Vincent zich toe op het algemene management.

Georges Lieben is co-founder van June Energy en enkele andere bedrijven, waarbij er telkens een innovatieve insteek is. Met zijn passie voor digitalisering en technologie legt Georges zich voornamelijk toe op de technische werking van de producten van June.

Georges Lieben & Vincent De Dobbeleer

Het core team van June bestaat uit 5 werknemers, die veel ervaring bijbrengen. Zo heeft de IT-verantwoordelijke een 15-tal jaar ervaring en de salesverantwoordelijke bouwde al zo’n 20 jaar ervaring in de energiesector op. De persoon die de innovatietrajecten voor haar rekening neemt, heeft al een kleine 20 jaar ervaring in de energiesector en data-analyse. Ten slotte zijn er nog 2 medewerkers die instaan voor de customer service.


Tractie

Switchen naar het voordeligste energiecontract is iets waarvan we allemaal weten dat het een flinke besparing kan opleveren, maar veel mensen zien door de bomen het bos niet meer in een markt met tal van formules en leveranciers. June wil deze zorg uit de wereld helpen. Al zo’n 12.900 mensen maken gebruik van June om het gunstigste energiecontract te vinden.


Oorspronkelijk richtte June zich voornamelijk op particulieren, maar er is ook een B2B-verhaal bij June: zo kunnen bedrijven op basis van verschillende samenwerkingsmodellen June gaan integreren in hun aanbod.

Enkele voorbeelden: KBC heeft June geïntegreerd in haar app, waardoor KBC-klanten een Switch-contract kunnen afsluiten bij June aan een lagere prijs. Deze samenwerking levert June maandelijks heel wat nieuwe gebruikers op. Een ander B2B-verhaal van June is de pitch naar projectontwikkelaars: zij kunnen bijvoorbeeld Dongles aankopen voor de digitale meters in nieuwbouwprojecten. Bewoners kunnen dan hun verbruik opvolgen via June en via de Switch-formule van de onderneming telkens het beste contract op de kop tikken.

“Het B2B-verdienmodel wordt steeds belangrijker voor onze omzet. We verwachten dat dit jaar iets meer dan de helft van de omzet uit samenwerkingen met andere bedrijven zal komen.” – Georges Lieben, co-founder June
"Bij Viessmann zit duurzaamheid, comfort en innovatie in ons DNA. Tijdens de zoektocht naar partners om onze dienstverlening te versterken, zijn we bij June uitgekomen. Zij helpen ons om onze klanten nog beter en slimmer te laten besparen op hun energiefactuur." - Geert Standaert, Regional Sales Manager Viessmann

Het concept van June Energy is overigens ook de pers niet ontgaan: onder meer Het Nieuwsblad, De Tijd (2017 en 2021), Kanaal Z en Trends berichtten al over de onderneming.


Investeer mee!

June wil haar missie om mensen aan groenere en goedkopere energie te helpen in een volgende versnelling brengen. De onderneming wil investeren in:

 • Het aanwerven van business developers om de B2B-poot verder te doen groeien
 • De innovatietrajecten (energie-audits, advies rond toestellen zoals zonnepanelen, warmtepompen en hun terugverdientijd...): om deze activiteiten sneller te vermarkten wil June investeren in software en data-analisten

Concreet zoekt June hiervoor minimaal €80.000 en maximaal €280.000 via WinWinner. Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de (achtergestelde) crowdlening: 5% brutorente, looptijd 3 jaar, eenmalige aflossing (einde looptijd)
Update 27/09: de campagne wordt verlengd. 26 oktober is de nieuwe einddatum.
Het team van June heeft al heel wat ervaring opgebouwd in de sector van energie, digitalisering en data-analyse, wat de 3 hoofdpijlers zijn van de activiteiten van June. Met al zo’n 12.900 gebruikers en heel wat mooie B2B-samenwerkingen op haar palmares wil June nu inzetten op onder meer haar services naar bedrijven en op innovatietrajecten om haar dienstverlening nog te verbreden. Investeer je mee? 

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio

Winwinner coach

Sam van Baarle
sam@winwinner.be
+32 470 29 02 14
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.