Projecten  - SkyeBase


SkyeBase

    Favoriet


  Moerbeke 
 Inspectie van industriële assets 


€320.000 gefinancierd

74 investeerders

320%
€100.000 min. - €320.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -850 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


SkyeBase combineert drones en artificiële intelligentie voor de inspectie van industriële assets (= installaties) om de veiligheid en de efficiëntie van de industrie te verhogen. De focus ligt op ship-to-shore-containerkranen, bruggen en industriële infrastructuur. Via een breed aanbod aan camera’s en drones (op het land, in de lucht en onder water) verzamelt SkyeBase data die ze via artificiële intelligentie analyseert tot bruikbare inzichten en rapporten voor preventief onderhoud. 

Zo biedt de start-up een totaaloplossing voor de inspectie van industriële installaties. Daarnaast focust ze samen met haar onderzoekspartners op de ontwikkeling van platformen voor slimme asset inspecties. Dankzij haar innovatieve methode verwierf SkyeBase op korte termijn een sterke positie op een nichemarkt. Om die (inter)nationaal te versterken, zoekt ze financiering.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam SkyeBase
Oprichtingsdatum 7/07/2020
BTW-nummer BE0749.925.014
Vennootschapsvorm BV
Locatie Oostvaart 43, 9180 Moerbeke

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

 • Dienstverlener van industriële drone-inspecties & ontwikkelaar van een Asset Inspection Platform
 • Complementair team met een missie: de veiligheid en asset uptime (= de tijd dat een asset inzetbaar is) in de industrie verhogen
 • Veiligheid, rentabiliteit, kwaliteit en asset uptime zijn prioritair
 • Combinatie van DaaS (Drones as a Service) en SaaS (Software as a Service)
 • Werkte reeds aan een 60-tal projecten voor toonaangevende spelers in verschillende sectoren (o.a. containerterminals, energie, infrastructuur, petrochemie)
 • Kreeg een ontwikkelingssubsidie van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) voor de ontwikkeling van een Asset Inspection Platform voor kranen en bruggen
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €250.000, o.a. voor de ontwikkeling en de vermarkting van het Asset Inspection Platform
 •  Investeren kan via een crowdlening en een winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina) 
Update 29/07: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €320.000.
De zaakvoerders geven graag extra toelichting aan wie vragen heeft over de precieze activiteiten en groeiambities van SkyeBase. Contact opnemen kan via het volgende e-mailadres: [email protected].


Waarom SkyeBase?

Assets kosten bedrijven in de industriële sector handenvol geld. De opgelegde inspecties zijn tijdrovend, brengen veiligheidsrisico's met zich mee en leveren niet altijd voldoende onderhoudsinzichten op. Bovendien veroorzaken ze downtime wanneer ze niet tijdig en correct worden uitgevoerd.

“Hoewel containerkranen gemiddeld 20 à 25 jaar meegaan, worden ze meestal langer ingezet. Na verloop van tijd treden er onvoorziene defecten op. Het operationeel verlies van een containerkraan die stilstaat bedraagt makkelijk €28.000 per dag. De boetes voor containerschepen die niet tijdig gelost worden, lopen al snel op tot €5.000.000 per dag. Zulke defecten kosten een onderneming immens veel geld, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de veiligheidsrisico’s die eraan verbonden zijn." - Tom Daniëls, co-founder SkyeBase

Met haar innovatieve, hoogtechnologische aanpak voert SkyeBase kwalitatieve en coherente inspecties uit die de uptime en de veiligheid van industriële assets verhogen. Op die manier helpt de onderneming de installaties gezond te houden en draagt ze bij aan een veiligere en efficiëntere industrie.


Activiteit

SkyBase ondersteunt industriële bedrijven bij het inzetten en uitvoeren van asset inspecties. Door dataverzameling via camera’s en drones (op het land, in de lucht en in het water) te combineren met data-analyse via artificiële intelligentie, zet de start-up industriebedrijven op weg naar een (kosten)efficiënte, veilige en duurzame werkwijze. 

“Momenteel hebben we zo’n 50 dronepiloten in ons netwerk. Drone College brengt ons in contact met gediplomeerde piloten. Wij zorgen ervoor dat ze jaarlijks aanvullende trainingen krijgen, specifiek gericht op industriële opdrachten en conform de industriële normen.” - Jean-Louis Weemaes, co-founder SkyeBase


De inspectie gebeurt met drones en hoogtechnologische camera’s, wat meer en vooral kwalitatievere data oplevert dan de traditionele inspectiemethodes. Drones verzekeren immers een consistente inspectie en hebben toegang tot moeilijk bereikbare en onveilige plaatsen. Nadien uploadt SkyeBase de data op haar SaaS-platform, waar ze via artificiële intelligentie geanalyseerd en gecontroleerd worden. 


Om de resultaten beter te rapporteren, werkt het platform met 3D-visualisatietechnologie. Defecten zoals corrosie worden door de AI-software herkend en aangeduid op 3D-modellen (digital twins). Op die manier krijgen klanten een duidelijk beeld van waar het defect zich precies bevindt en hoe het in de toekomst zal evolueren. Dat helpt hen bij het nemen van (preventieve) onderhoudsbeslissingen, bij de reductie van downtime en bij de gecontroleerde verlenging van de levensduur van hun installaties.

SkyeBase hecht ook veel belang aan innovatie en onderzoek. Door praktische ervaringen te delen met haar onderzoekspartners (o.a. Universiteit Antwerpen en Flanders Make), draagt de start-up bij aan de ontwikkeling van nieuwe, betere software.


Team

In 2020 sloegen vier gedreven ondernemers de handen in elkaar. Dankzij hun ervaring in verschillende vakgebieden, combineren de founders theoretische en praktische kennis van drones, pilootmanagement, projectmanagement, artificiële intelligentie, data-analyse en business & partnerships. De vier founders hebben elk een eigen takenpakket in overeenstemming hun ervaring en achtergrond:

 • Jean-Louis Weemaes: sales, marketing en finance
 • Tom Verstappen: technical operations, drones & pilots 
 • Tom Daniëls: research & development, innovations, ICT en subsidies
 • Bart Daniëls: operations, project management, QHSE (quality, health, safety & environment)

Via verschillende partnerships verrijkt SkyeBase haar interne kennis. SGS, een wereldleider op het vlak van de inspectie van havenkranen, zorgt voor kennis over inspecties en Universiteit Antwerpen biedt ondersteuning bij de ontwikkeling van complexe AI-componenten.

“De samenwerking tussen SkyeBase en SGS kan worden samengevat in 2 woorden: professioneel en aangenaam. Professioneel, door de gedetailleerde voorbereiding en stipte opvolging van de vluchten, de aanwezigheid van de vereiste certificaten en het uitgebreide aanbod aan drones en tools. Aangenaam, door de flexibiliteit van de onderneming en de duidelijke communicatie tussen de SGS-inspecteur, de piloot en de cameraman, zowel voor als tijdens de vluchten.” - Iven de Ruijter, Senior Inspector SGS


Tractie

Met haar innovatieve inspectiemethode maakt SkyeBase industriële installaties veiliger, efficiënter en betrouwbaarder. Binnen de industriële sector richt ze zich voornamelijk op bedrijven gespecialiseerd in de petrochemie, olie, gasenergie en in infrastructuur. Klanten kunnen intekenen op een abonnementsformule of ze kunnen een inspectieplan op maat laten uitwerken.


Dankzij de partnerships met verschillende wettelijke keuringsorganen geniet SkyeBase een sterke positie op de internationale nichemarkt. Bovendien gelden de partnerships ook als kwaliteitslabel bij het uitvoeren van wettelijke inspecties. SkyeBase werkt conform de ISO9001-kwaliteitscertificering en de VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers), waardoor haar dienstverlening aan de hoogste standaarden voldoet.Amper een jaar na haar oprichting beschikt de start-up over een indrukwekkend track record. SkyeBase rondde al een 60-tal projecten voor toonaangevende spelers af. Het gaat voornamelijk over inspecties met lucht- en onderwaterdrones in industriële infrastructuur en inspecties van havenkranen en (spoorweg)bruggen. Concrete voorbeelden vind je op de projectpagina op de website van SkyeBase.


Investeer mee!

Door drones en artificiële intelligentie te combineren, wil SkyeBase voor elke klant asset uptime én veiligheid garanderen. Om die missie op grotere schaal te realiseren, zoekt SkyeBase minimaal €100.000 en maximaal €250.000. Daarmee zal de onderneming investeren in de verdere ontwikkeling en vermarkting van haar Asset Inspection Platform en in de uitbreiding van haar operationele activiteiten.

Update 29/07: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €320.000.
Het vertrouwen van VLAIO heeft de start-up reeds gewonnen. Het onderzoeks- & ontwikkelingsproject ter waarde van €389.216 dat de start-up - samen met SGS - bij VLAIO indiende, werd op 1 juli 2021 goedgekeurd. Daarvan zal €287.000 naar SkyeBase gaan.

Investeren in SkyeBase kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijks bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de crowdlening: 6% bruto rente, looptijd 4 jaar, jaarlijks constante aflossing. Aangezien SkyeBase in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het bruto rendement ook het netto rendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina
Met haar geavanceerde drone-inspectietechnologie en intelligente AI-software verhoogt SkyeBase de veiligheid en uptime van industriële installaties. De onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en krijgt steun van belangrijke partners zoals SGS en UA. Sinds haar oprichting in 2020 werkte SkyeBase al aan een 60-tal toonaangevende projecten. Daarnaast zette ze voortdurend in op de ontwikkeling en vermarkting van het Asset Inspection Platform.  Investeer jij mee in deze start-up die de industrie voorziet van een duurzame revolutie?

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach

Financieel

Bijlagen
€320.000 gefinancierd

74 investeerders

320%
€100.000 min. - €320.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-6% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in SkyeBase?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner