image STICON

INVESTERINGSPROJECT

Winwinlening

Johan Paul

Johan Paul

STICON

Al meer dan 15 jaar is Johan Paul actief in de automatisatiesector. Met zijn onderneming STICON geeft hij al enkele jaren advies aan productiebedrijven die hun processen willen verbeteren door ze te automatiseren. Johan wil nu met STICON een kmo gedeeltelijk overnemen die actief is in de automatisatiesector. Het gaat om een onderneming die in de afgelopen 4 jaar haar omzet met meer dan 20% zag groeien en ondertussen haar cashflow stabiel zag blijven. STICON is op zoek naar financiering om de gedeeltelijke overname af te ronden. Bekijk hier alle info over dit project!

Bedrijfsnaam STICON
Oprichtingsdatum 27/12/2016
BTW-nummer BE0668.500.244
Vennootschapsvorm BV
Locatie Kleine Weg 45, 8700 Tielt
Activiteit Advies in automatisatie
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

- STICON geeft advies aan productiebedrijven op wetenschappelijk, technologisch en innovatievlak
- Focus op automatisatie van processen zodat deze bedrijven competitief kunnen blijven
- Zaakvoerder Johan Paul > 15 jaar ervaring in automatisatie: stond onder meer aan het hoofd van Flamac (organisatie die materiaalonderzoek versnelt) en was COO bij een bedrijf dat automatisatieoplossingen biedt voor labo’s
- STICON wil een bedrijf dat actief is in automatisatie gedeeltelijk overnemen, Johan zou hierbij meerderheidsaandeelhouder worden
- Grote complementariteit tussen klanten STICON en klanten target-bedrijf, wat moet zorgen voor een verdere groei
- Target-bedrijf heeft een stabiele cashflow en heeft in de afgelopen 4 jaar een omzetstijging van meer dan 20% gerealiseerd
- STICON op zoek naar financiering om de gedeeltelijke overname te realiseren: minimaal €100.000 en maximaal €200.000 via deze campagne, op te halen via winwinleningen. Andere financieringskanalen (bank, PMV, target-bedrijf via vendor loan) gaven reeds een akkoord voor financiering


Waarom STICON?

Eind 2016 richtte Johan Paul de vennootschap STICON op. Met zijn achtergrond als chemisch ingenieur geeft Johan met STICON advies aan productiebedrijven om hun processen te verbeteren. Hij richt zich hierbij voornamelijk op automatisatie en artificiële intelligentie om klanten te transformeren tot fabrieken die future-proof zijn.

“Vlaanderen heeft enkele belangrijke industriële spelers in de maakindustrie. Productieomgevingen moeten in staat zijn om zeer modulair te produceren, tegen de laagst mogelijke operationele kosten en zonder enige machinestilstand. Automatisatie en artificiële intelligentie spelen hierbij een grote rol. Alleen zo kunnen we intelligente producten en zeer efficiënte productieomgevingen ontwikkelen, die nodig zijn om competitief te blijven in Vlaanderen.” - Johan Paul, zaakvoerder STICON

Naast het begeleiden van industriële bedrijven bij automatisatieprocessen is het altijd de bedoeling geweest van Johan om met STICON zelf een overname te doen van een kmo die actief is in automatisatie. Hij heeft hiervoor momenteel een bedrijf op het oog en zit in de eindfase van het realiseren van de overname. Het gaat hierbij om een gedeeltelijke overname waarbij Johan meerderheidsaandeelhouder zou worden.


Activiteit

STICON geeft industriële spelers wetenschappelijk, technologisch en innovatieadvies bij het inzetten van de juiste automatisatieoplossing en flexibele assemblage-eenheden en bij het opzetten van projecten met onderzoekscentra.

STICON heeft sinds een jaar zelf een kmo op het oog die actief is in de ‘industrie 4.0’ en wil deze gedeeltelijk overnemen. Het target-bedrijf is een technologiebedrijf dat hardware en software maakt voor klanten die maximaal willen inspelen op automatisatie en artificiële intelligentie.

“De afgelopen 4 jaar heeft het target-bedrijf een omzetgroei van meer dan 20% gerealiseerd. In die periode is de cashflow stabiel gehouden.” - Johan Paul, zaakvoerder STICON
De nieuwsgierige lezer vraagt zich misschien nu af: “Om welk bedrijf gaat het dan?” Helaas kunnen we dit om confidentialiteitsredenen niet publiek maken. Geïnteresseerde investeerders kunnen echter via deze campagne contact opnemen om meer te weten te komen over het door STICON over te nemen bedrijf.


Team

Johan Paul heeft al meer dan 15 jaar ervaring met automatisatie -voornamelijk in de chemische sector- en deed deze ervaring op als onderzoeker, klant en leverancier. Johans professioneel traject startte bij zijn opleiding tot chemisch ingenieur aan KULeuven, waaraan hij een doctoraat toevoegde. Het is op die manier dat hij in contact kwam met automatisatie.

Daarna ging Johan aan de slag bij Flamac, een onderzoekscentrum dat als missie heeft om materiaalonderzoek te versnellen, onder meer door processen te automatiseren. Johan stond 11 jaar lang aan het hoofd van deze organisatie, die werd opgericht met de steun van grote namen als Arcelor Mittal, Agfa Graphics en Umicore, alsook de Vlaamse overheid.

Vervolgens ging Johan aan de slag bij Nucomat, een bedrijf dat systemen voor labo-automatisatie ontwikkelt. Johan was er COO tot eind 2019. Nu richt hij zich met STICON op consultancy en projectmanagement voor grote industriële spelers die hun productieprocessen willen automatiseren.

Momenteel ligt de focus van STICON uiteraard op het afronden van de gedeeltelijke overname die de onderneming wil realiseren. Johan zou een meerderheid van de aandelen vergaren en zaakvoerder worden van de onderneming. Om zijn managementervaring verder te versterken finaliseert hij op dit ogenblik ook een Executive MBA aan Vlerick Management School.


Klanten

Industriële automatisatie is cruciaal voor productiebedrijven om concurrentieel te blijven. De bedrijven in de doelgroep van STICON en het target-bedrijf zijn dan ook ondernemingen die mee willen zijn met de industrie 4.0-trend.

Dankzij zijn jarenlange ervaring in de automatisatiesector heeft Johan al een sterk netwerk uitgebouwd voor STICON, zowel op vlak van leveranciers, onderzoekscentra als klanten. De opdrachten voor de onderneming komen voornamelijk van grote productiebedrijven en chemische bedrijven.

De onderneming die Johan met STICON zal overnemen heeft middelgrote en grote bedrijven als klanten. Het bedrijf is voornamelijk actief in België, waarbij de ambitie is om verder in te zetten op internationalisatie.

“De klanten voor wie ik met STICON werk, zijn voornamelijk actief in de chemische sector. Er zijn ook heel wat buitenlandse spelers bij. Gezien de over te nemen onderneming vooral actief is in België en nog niet veel klanten uit de chemiesector heeft, zullen we met het over te nemen bedrijf heel wat klanten uit het STICON-netwerk kunnen aanspreken.” - Johan Paul, zaakvoerder STICON


Investeer mee!

Johan zal meerderheidsaandeelhouder worden en optreden als zaakvoerder in het over te nemen bedrijf. Via de winwinlening wil Johan de laatste hand leggen aan de financieringsmix die hij heeft opgesteld om de overname van een meerderheid van de aandelen te realiseren.

Momenteel hebben de bank, PMV en het target-bedrijf (via een zogenaamde vendor loan) al hun akkoord gegeven om bij te dragen aan de totale financieringsbehoefte van STICON. Ook zal Johan een flink bedrag zelf investeren.

Via deze WinWinner-campagne wil STICON minimaal €100.000 en maximaal €200.000 aan winwinleningen ophalen. Hierbij zal gewerkt worden met eenmalige aflossingen.

Johan heeft met STICON en zijn voorgaande functies al een stevig track record uitgewerkt in de automatisatiesector. Nu is hij klaar voor de volgende stap, waarbij hij een kmo gedeeltelijk wil overnemen en runnen. Met de complementariteit van zijn netwerk en dat van de over te nemen onderneming hoopt hij de kmo een verdere groei te bezorgen. Heb je interesse om te investeren en wil je meer weten over het target-bedrijf? Neem gerust contact op via deze campagne voor meer informatie!

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.