Projecten  - Ecobam Bamboe


Ecobam Bamboe

    Favoriet


  Hove 
  


€100.000 gefinancierd

36 investeerders

200%
€50.000 min. - €100.000 max.
Crowdlening Winwinlening

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach

Card image cap


Ecobam Bamboe is fabrikant, importeur en distributeur van grondstoffen en (half)afgewerkte producten uit bamboe. Met haar ruime assortiment bereikt de onderneming zowel de b2b- als de b2c-markt. Kwaliteit, expertise en een persoonlijke opvolging staan daarbij centraal.

Nu bamboe ook in Europa aan populariteit wint, wil Ecobam Bamboe de duurzame en veelzijdige grondstof definitief op de Europese kaart zetten. Om te investeren in marketing en werkkapitaal en om haar koopkracht te vergroten zoekt de onderneming financiering.

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement Bruto rente (jaarlijks)  
- Roerende voorheffing  
Netto interest (jaarlijks)  
+ Belastingskrediet  
Totale netto rente (jaarlijks)  
  Kenmerken Looptijd  
Minimale investering  
Maximale investering  
Terugbetaling  
Waarborg  
Achtergesteld  
Crowdlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Bruto rente (jaarlijks)

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Minimale investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

 • Geen nieuwkomer: Ecobam Bamboe werd opgericht in 2008
 • Zaakvoerder mét kennis van bamboe, bijgestaan door een ervaren adviesraad
 • Groot marktpotentieel en mogelijkheid tot onmiddellijke schaalvergroting
 • Duurzaamheid als kernwaarde 
 • Ruime klantenportefeuille, zowel b2b als b2c
 • Uitgebreid netwerk van leveranciers in Europa en Azië
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000 om te investeren in marketing, werkkapitaal en het vergroten van haar koopkracht
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Ecobam bamboe?

Het gebruik van (hard)hout staat steeds meer onder druk. Het milieubelastende en schaarse karakter van de grondstof leidt tot prijsfluctuaties, instabiele importmogelijkheden en een grote ecologische voetafdruk.


Zulke problemen doen zich niet voor bij bamboe: een duurzame, onuitputtelijke grondstof met eigenschappen die aanleunen bij die van staal en (hard)hout. In Azië wordt bamboe al meer dan 300 jaar ingezet voor verschillende doeleinden. Ecobam Bamboe wil de duurzame en veelzijdige grondstof ook in Europa op de kaart zetten.


Activiteit

Ecobam Bamboe biedt een ecologisch en duurzaam alternatief voor (hard)hout als halffabricaat en als materiaal voor afgewerkte producten. Met haar creatieve productontwikkeling voor elke leef-, werk- en productieomgeving wil de onderneming het grote potentieel van de grondstof realiseren.

“Bamboe is een zelfgenererende en dus onuitputtelijke grondstof. Na 1 jaar is de plant volgroeid, na 4 jaar kan die gebruikt worden. Doordat bamboe eigenschappen heeft die nauw aansluiten bij die van hout en staal, vormt het een duurzaam alternatief voor de klassieke, milieubelastende materialen. Door te kiezen voor bamboe in plaats van (hard)hout, kunnen we de tropische regenwouden beschermen.” – Stijn Callens, zaakvoerder Ecobam Bamboe

De onderneming zoekt proactief naar producten en toepassingen waarvan het hoofdbestanddeel vervangbaar is door bamboe. Daarnaast creëert ze unieke en duurzame oplossingen op maat van haar klanten. Om hen de ideale oplossing te bieden, importeert en distribueert Ecobam Bamboe zowel halffabricaten als afgewerkte producten uit bamboe.


“Het aanbod is erg ruim en kan worden onderverdeeld in 4 categorieën: interieur, zoals parket en balken; exterieur, bijvoorbeeld gevelbekleding, terrassen en tuinschermen; accessoires, denk aan snijplanken of decoratie; en halffabricaten, die we verkopen als grondstof of als custom made product voor de klant.” – Stijn Callens, zaakvoerder Ecobam Bamboe

Op die manier wil EcoBam Bamboe 4 doelen realiseren:

 1. de ecologische voetafdruk van de huidige maatschappij verlagen
 2. creatief en duurzaam innoveren op maat van de klant
 3. naamsbekendheid verwerven als een betrouwbare partner die garant staat voor kwaliteit
 4. bijdragen aan het succes van haar klanten door actief met hen mee te denken en samen tot succesvolle realisaties te komen


EcoBam Bamboe ontwikkelt ook zelf producten, zowel in eigen beheer als op vraag van de klant (o.a. Masalto, Martini en Butcher Store). In de toekomst zal de onderneming zich daar meer en meer op toeleggen.


Team

In zijn vorige job als international assistant buyer bij Europe Trade NV kwam zaakvoerder Stijn Callens vaak in contact met Azië. Zo ontdekte hij de veelzijdige en milieuvriendelijke grondstof bamboe. Geïntrigeerd door het enorme potentieel van het materiaal, richtte hij in 2008 Ecobam Bamboe op.


Momenteel is Stijn de enige vaste werkkracht van de onderneming. Hij kan rekenen op de steun van zijn onafhankelijke adviesraad, die bestaat uit Peter Philippaerts (AXA management board), Tom Beeckmans (Wolters Kluwer) en Jan Van de Mosselaer (zaakvoerder Alphamat BV). In de toekomst zullen de adviseurs hun inbreng converteren naar aandelen, waardoor ze nauwer betrokken zullen zijn bij de onderneming.


Tractie

In Azië gebruikt men al meer dan 300 jaar bamboe voor verschillende doeleinden. In Europa staat de grondstof nog in haar kinderschoenen. Nu op Europees niveau steeds meer aandacht wordt besteed aan duurzaamheid, neemt ook in onze contreien de vraag naar bamboe toe. Het aantal aanbieders is nog beperkt. Voor Ecobam Bamboe is het dus het ideale moment om te groeien.

“Het is tijd om cement en staal in de bouw terug te dringen, mensen moeten de Europese green deal voelen, zien en ervaren. In de bouwsector moeten natuurlijke materialen als bamboe worden gebruikt.” – Ursula von der Leyen, President Europese commissie (Bron: Het Parool)


De onderneming onderscheidt zich op de markt door haar brede doelgroep en haar ruime aanbod (halffabricaten en afgewerkte producten uit bamboe ). Ecobam Bamboe richt zich zowel op de b2c- als op de b2b-markt. Momenteel focust ze op België, maar op korte termijn zal ze haar afzetmarkt uitbreiden naar de Benelux en op lange termijn naar heel Europa.

“De komende 5 jaar zal het volume van Ecobam Bamboe duurzaam groeien. Het creatieve maatwerk zal verbreden, de productie en levering zullen verbeteren en de afzetmarkt zal groeien en differentiëren via partnerships. Op die manier zal ook de rendabiliteit toenemen.”  – Stijn Callens, zaakvoerder van Ecobam Bamboe

Momenteel werkt de onderneming hoofdzakelijk samen met Europese partners, maar daar wil ze snel verandering in brengen. Voortaan zal ze grotere hoeveelheden aankopen en rechtstreeks vanuit Azië importeren. Op die manier wil Ecobam Bamboe een competitievere marktpositie verwerven.


Investeer mee!

Nu Europa steeds milieubewuster nadenkt en de vraag naar bamboe ook in onze contreien steeds toeneemt, wil Ecobam Bamboe haar positie op de markt versterken. Eerst in de Benelux en later in het hele continent. Om voldoende te groeien, zoekt de onderneming minimaal €50.000 en maximaal €100.000 om te investeren in:

 • koopkracht: een schaalvergroting van de eigen import en voorfinanciering van de rechtstreekse import uit Azië. De contacten met de Aziatische leveranciers zijn alvast gelegd.
 • werkkapitaal: werkkrachten inschakelen voor sales en/of administratie, de website vernieuwen en verbinden met de huidige webshop en de logistieke structuur en huisvesting verder uitbouwen
 • marketing: een professioneel marketingplan laten opstellen door een externe marketeer en actief inzetten op digital marketing en sociale media om de naamsbekendheid te vergroten

Investeren in de crowdlendingcampagne van Ecobam Bamboe kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de (achtergestelde) crowdlening: 6% bruto rente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.
Als fabrikant, importeur en distributeur van grondstoffen en producten uit bamboe wil Ecobam Bamboe het duurzame en veelzijdige materiaal op de Europese kaart zetten. Met haar ruime assortiment bereikt ze zowel de b2b- als de b2c-markt. Om in te spelen op de groeiende vraag naar bamboe in Europa, wil de onderneming groeien. Investeer jij mee?

Financieel

Bijlagen
€100.000 gefinancierd

36 investeerders

200%
€50.000 min. - €100.000 max.
Crowdlening Winwinlening

tot 6% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach

Klaar om te investeren in Ecobam Bamboe?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner