image Slow Cabins

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Slow Cabins


De Belgen hebben door de coronapandemie de charme van ongerepte natuur in eigen land (her)ontdekt. Slow Cabins was die trend met haar concept al enkele jaren voor en wil dat concept nu nationaal en internationaal verder uitrollen.

Slow Cabins ontwerpt en verhuurt alleenstaande, zelfvoorzienende stiltehutten op geheime plekken midden in verborgen natuur. Hiermee zet de onderneming in op beleving, onthaasting, eco-toerisme en kortverblijven dichtbij huis en bevindt het concept zich op een kruispunt van verschillende maatschappelijke trends.

Ondertussen zijn er al een 10-tal cabins, verspreid over verschillende slow destinations in België. Slow Cabins heeft de afgelopen jaren uitvoerig geluisterd naar haar gasten om de Slow Cabins-ervaring te versterken. De onderneming is nu klaar om de volgende groeifase in te zetten waarbij ze de beleving én het Slow Cabins-netwerk verder zal uitbreiden.

Bedrijfsnaam Slow Cabins (=commerciële naam). Financiering wordt opgehaald op vennootschap Cabin Fund (vennootschap waarin de toekomstige assets worden ondergebracht)
Oprichtingsdatum 09/06/2021 (=oprichtingsdatum Cabin Fund, concept en exploitatie al sinds 2017)
BTW-nummer BE0769.481.303
Vennootschapsvorm BV
Locatie Headquarters in Antwerpen
Activiteit Eco-hospitality
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Ontwerp en verhuur van alleenstaande, zelfvoorzienende eco-design cabins op geheime plekken midden in de natuur, maar nabij de centrumsteden. Ver van de wereld maar dichtbij huis
 • Nadruk ligt op beleving, onthaasting en kortverblijven dichtbij huis (microcation). Dit als uitlaatklep voor gestresseerde stedelingen die gebukt gaan onder een overvloed aan stress, (digitale) prikkels en een tekort aan tijd voor elkaar en verbinding met de natuur
 • Positionering als nieuwe ‘lifestyle- & eco-hospitality’-brand, in twee jaar tijd opschaling van aantal cabins en locaties van 3 naar een 10-tal
 • Corona zet rem op verre reizen/massatoerisme → speelt in de kaart van Slow Cabins
 • Sterk en complementair team met ervaringsdeskundigheid op het gebied van off grid-technieken, cabin-bouw, hospitality & lifestyle experiences, location spotting & destination management, booking & platform design
 • Ruime aandacht van (inter)nationale pers en lifestyle & travel community: VRT NWS, De Tijd, De Morgen, L’Echo, Forbes, Financieele Dagblad, Washington Times, Independent, National Geographic...
 • Op zoek naar minimaal €125.000 en maximaal €500.000 voor aankoop en plaatsing nieuwe cabins
 • Investeren kan via de winwinlening of de crowdlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Slow Cabins?

Druk druk druk. Burn-outs. Digitale verslavingen. Grote ecologische voetafdrukken als gevolg van (pre-corona) verre reizen en massatoerisme. Boekingstress om je ideale bestemming te vinden maar vooral ook veel gedoe om allerlei bezienswaardigheden te ‘moeten’ bezoeken.

Het zijn slechts enkele symptomen van onze hectische maatschappij waarin alles snel moet gaan en ‘overgeconnecteerd’ is. Onze samenleving lijkt steeds meer op een ratrace boordevol prikkels die mensen uitput, met alle negatieve sociale, mentale, fysieke en ecologische gevolgen van dien.

Hedendaagse problemen zorgen voor heel wat stress

De Slow Movement-filosofie gaat in tegen de mythe dat alles steeds snel moet gaan. Het is een culturele revolutie en een positief antwoord op het mantra dat snel altijd goed is, kwantiteit boven kwaliteit gaat en goedkoop beter is dan ‘duurkoop’. De Slow Movement brengt ode aan tijd, kwali-teit, diepgang en verbinding. Traagheid en onthaasten als remedie tegen een hectische maatschappij. Stilte, rust en natuur spelen hierin een cruciale rol.

Slow Cabins past deze slow-filosofie toe op de lifestyle-, leisure- & hospitality-sector. Waar vakantieparken, campings en accommodaties in steden vaak gekenmerkt worden door drukte, overlast en eenheidsworst, verhuurt Slow Cabins alleenstaande, zelfvoorzienende stiltehutjes op verschillende geheime locaties in de natuur. Hierdoor kunnen gasten in volle privacy genieten van het ‘nietsdoen’ en energie tanken op een eenvoudige manier. Ver weg van de wereld, maar vlakbij huis.


Activiteit

Voor wie even wil onthaasten, is een verblijf in een van de ecohutjes van Slow Cabins een ideale beleving. Deze mobiele cabins hebben een hip, minimalistisch Japans-Scandinavisch design en zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt en niets dat je niet nodig hebt. Zo kunnen de gasten zich -in lijn met de slow-filosofie- bezighouden met wat écht belangrijk is: tijd nemen voor en met elkaar op het ritme van de natuur. Een slow cabin bevindt zich steeds in verborgen (niet-kwetsbare) natuur, op een geheime locatie op minder dan 2 uur rijden van de grote steden.

Pas een tweetal weken voor hun verblijf ontvangen de gasten tips over de exacte locatie van de cabin en slow destination. In een uitgebreide brochure wordt alle praktische info over de cabin, de reisroute, de locatie en omgeving uitgelegd. Dit zorgt ervoor dat gasten zich geen zorgen moeten maken over hun verblijf. Keuzestress past namelijk niet in de slow-filosofie. De gasten krijgen ook allerlei tips, bijvoorbeeld waar ze inkopen kunnen doen of fietsen kunnen huren.


‍De cabins zijn off the grid, wat betekent dat ze volledig zelfvoorzienend zijn; elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen en opgeslagen door slimme batterijtechnieken. Er is een efficiënte houtkachel voor de verwarming en met gefilterd regenwater wordt er gedoucht en afgewassen. Op die manier krijgen gasten het meest essentiële en belangrijkste comfort aangeboden.

Tegelijk sensibiliseert het bedrijf haar gasten over het verbruik en de schaarste van de natuurlijke grondstoffen. Daarnaast werkt Slow Cabins ook actief aan initiatieven rond natuuropbouw en landschapsverrijking. Bovendien plant Slow Cabins bij elke boeking extra bomen. Slow Cabins heeft de voorbije jaren verschillende hechte partnerschappen met natuurbewegingen, regionale landschappen en VZW's afgesloten en wil dit de komende jaren nog versterken. 

“Slow Cabins speelt in op verschillende maatschappelijke behoeften en uitdagingen zoals eco-lifestyle, cleantech, flexibel vastgoed met een lage impact, gepersonaliseerde ervaringen en circulaire business modelling.” - Xavier Leclair, oprichter Slow Cabins


Team

De voorbije 3 jaren werd het Slow Cabins team uitgebouwd tot een vijftal core team-collega's, alsook een 15-tal lokale cabin-medewerkers en strategische consultants, die samenwerken om de toekomstige ambitie en groeiplannen te realiseren. Slow Cabins beschikt nu over een sterk, gepassioneerd en divers core team verantwoordelijk voor onder meer:

 • technical operations & field experiences: het operationeel en technisch reilen en zeilen van de organisatie, van bouw tot onderhoud
 • cleaning & cabin management: het aansturen en bewaken van de kwaliteit, netheid en totaalbeleving in en rond de cabins 
 • hospitality: het voortdurend optimaliseren de gasten beleving, van boekingen, contacten met gasten tot de digitale en offline ‘guest journey’ 
 • business development & growth: het activeren en spotten van nieuwe droomplekjes en opzetten van de nodige processen voor de internationale expansie, inclusief het coördineren van groei-experimenten binnen het bedrijf.
Sinds de start van Slow Cabins kan de onderneming ook rekenen op een sterke Raad van Advies, met expertises uit uiteenlopende domeinen als hospitality, lifestyle experience, scale-up management, off grid-technologieën, financiën en juridische kennis.

Het bedrijf werd in 2017 door oprichter en zaakvoerder Xavier Leclair opgestart, die na zijn studies Rechten en Internationale Bedrijfseconomie meer dan 10 jaar voor verschillende internationale organisaties en grote corporates werkte. Tijdens zijn laatste internationale delegatie in Nederland raakte hij gepassioneerd door circulaire new business development & lean start-up management, wat de kiem voor het ontstaan van Slow Cabins betekende. Xavier neemt het algemene management van de onderneming waar en focust zich al enkele jaren op premium hospitality- & slow travel-concepten.

Een deel van het Slow Cabins-team in actie tijdens de opening van alweer een geheime locatie (mei 2021)

Tractie

Particulieren vormen de belangrijkste doelgroep van Slow Cabins. Het gaat meestal om gestresseerde millennials die in steden wonen en even op eenvoudige manier willen onthaasten. Slow Cabins biedt hen een beleving in de natuur om opnieuw te kunnen focussen op wat belangrijk is. Die beleving wordt nog versterkt door het geheimhouden van de locatie van de cabin tot een tweetal weken voor de afreis.


In 2017 startte de onderneming met het verhuren van de eerste 3 cabins, maar ondertussen biedt Slow Cabins al een tiental cabins aan, verspreid over België. Ondanks die groei in het aanbod blijkt de markt verre van verzadigd; de cabins zijn doorgaans 2 à 3 maanden op voorhand volgeboekt. De onderneming is dan ook bezig met prospectie van locaties in het buitenland om de internationale groeiplannen concreet te maken.
Fantastisch concept, tot in de puntjes uitgewerkt. We raden dit aan onze familie en vrienden aan! Rustige locatie met prachtige wandeling in de natuur als absolute must. We hebben genoten met een wijntje en een boek aan het vuur. Iets wat we nu ook thuis opnieuw wat meer zullen doen.” – Pieter
Het aantrekkelijke concept van Slow Cabins is ook de pers niet ontgaan: zo verscheen de onderneming onder meer al in De TijdVRT NWS en het internationale zakenblad Forbes. De onderneming is zoals eerder vermeld ook bezig met het verkennen van nieuwe regio's en internationale expansie. Dat leverde onder meer een artikel op de Ierse nieuwssite Independent op.


Investeer mee!

Verder groeien, dat is de ambitie van Slow Cabins. Dit wil de onderneming doen door meer cabins aan haar aanbod toe te voegen via de vennootschap Cabin Fund BV. Deze vennootschap koopt de cabins aan en stelt deze ter beschikking voor exploitatie door Slow Cabins.

De voorbije maanden haalde Slow Cabins al verschillende winwinleningen op in haar eigen privénetwerk, maar nu wil de onderneming de investeringskans ook toegankelijk maken voor het brede publiek via deze campagne. Via WinWinner wil Slow Cabins maximaal €500.000 ophalen, goed voor de aankoop van 4 nieuwe cabins en de praktische zaken die bij de plaatsing komen kijken (voorzieningen, transport,...). Het minimale bedrag is €125.000, goed voor 1 cabin.

Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijks bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, eenmalige aflossing
 • de crowdlening: 5,5% brutorente, looptijd 5 jaar, eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd. Aangezien Slow Cabins in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement ook het nettorendement voor crowdleningen die toegezegd worden ten laatste op 15 juli 2021 (meer toelichting hierover vind je onder de Financiële gegevens). Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina. Update 16/07: crowdleningen die vanaf vandaag toegezegd worden, komen niet meer in aanmerking voor de vrijstelling van roerende voorheffing.
Met haar concept dat focust op onthaasting, digitale detox, eco-belevingen, mooie natuurlocaties en toerisme dichtbij huis bevindt Slow Cabins zich op het kruispunt van verschillende belangrijke maatschappelijke trends. De onderneming heeft de laatste jaren al een stevig groeitraject afgelegd, met een stijging van 3 naar een 10-tal cabins. Aangezien de cabins maanden op voorhand volgeboekt blijven, wil Slow Cabins investeren in nog meer off-the-grid onthaastingsplekjes. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.