image KD Bikes

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

KD Bikes

KD Bikes verkoopt en herstelt fietsen van alle types en merken. Met haar uitgebreide gamma bereikt de onderneming een breed publiek. Dankzij de ervaring van zaakvoerder Davy Present als privémecanicien en teamleider in de professionele wielerwereld, beschikt hij over een uitgebreide vakkennis. Hij opende de winkel een jaar geleden en komt nu al ruimte tekort. Om het aanbod uit te breiden en diensten als fietsleasing en bikefitting te optimaliseren, wil Davy KD Bikes uitbreiden.

Bedrijfsnaam KD Bikes Beveren
Oprichtingsdatum 5/03/2020
BTW-nummer BE0744.772.136
Vennootschapsvorm VOF
Locatie Kloosterstraat(BEV) 10, 9120 Beveren
Activiteit Fietsenwinkel
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Jong en dynamisch bedrijf in een sector waar de tijd bij velen bleef stilstaan
  • Uniek concept in een regio waar enorm veel gefietst wordt
  • Zaakvoerder met ervaring in het professionele wielrennen
  • Fietsen zit in de lift, mede door de coronacrisis
  • Fulltime open sinds juni 2020 én nu al handen en ruimte tekort
  • Al meer dan €106.000 aan bestellingen van fietsen en accessoires voor 2021
  • Via WinWinner op zoek naar minimum €70.500 en maximum €150.500 om te investeren in de uitbreiding van de winkel
  • Investeren kan via de winwinlening en de crowdlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom KD Bikes?

Een ongelukkige knieblessure betekende het einde voor Davy Presents wielrennersdroom. Zelf fietsen kon hij niet meer, maar zijn passie voor de sport bleef onveranderd. Zo werd hij privé mecanicien in het professionele wielrennen. Zulke functies brachten hem vaak naar het buitenland, wat hij niet langer zag zitten na de geboorte van zijn dochter. 

Toen een aantal fietswinkels in de streek sloten, greep hij met KD Bikes de kans om zijn vakmanschap en passie voor de fietssport te combineren met het gezinsleven.Activiteit

Bij KD Bikes kan je zowel terecht voor de reparatie van je huidige fiets als voor de aankoop van een nieuwe. Zaakvoerder Davy houdt het gamma bewust erg breed. Je kan bij hem terecht voor alle soorten fietsen – elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen en stads- en kinderfietsen – en wordt vakkundig geholpen bij het maken van je keuze."Dankzij ons brede gamma, zowel op het vlak van type als op dat van merk, onderscheiden we ons op de markt. De meeste fietsenwinkels specialiseren zich in een bepaald type fiets of richten zich tot een afgelijnde doelgroep. Dat doen wij bewust niet. Bij ons kan het hele gezin terecht voor een fiets, ook kinderen." - Davy Present, zaakvoerder KD Bikes

Bij de reparatie en het onderhoud van fietsen hanteert Davy dezelfde brede focus. Klanten kunnen om het even welk merk en type fiets bij hem binnenbrengen, ongeacht of die bij KD Bikes werd aangekocht of niet. Davy heeft een diploma als fietsenmaker en beschikt over tonnen ervaring uit zijn vorige carrière als privé mecanicien in de professionele wielerwereld. Bovendien volgde hij een extra opleiding voor de reparatie van elektrische fietsen, specifiek gericht op motoren van Shimano en Bosch.Momenteel verkoopt KD Bikes ook een beperkt aanbod aan accessoires, onderdelen, sportvoeding en helmen. In de toekomst wil Davy het aanbod uitbreiden, vooral met een ruime keuze aan fietskleding.


Team

Zaakvoerder Davy is de enige vaste werknemer van KD Bikes en staat in voor alle activiteiten, inclusief de bijhorende praktische en administratieve nazorg. Daarbij kan hij rekenen op de steun van zijn beide ouders. Zijn moeder is mede-eigenaar en vormt het eerste aanspreekpunt voor klanten in de winkel. Davy’s vader verzorgt de boekhouding en draagt dus vooral achter de schermen zijn steentje bij. 

Het team van KD-bikes: v.l.n.r. Sam, Kristof en Davy

Voor de herstellingen krijgt Davy drie dagen per week hulp van stagiair Niels. Daarnaast heeft hij ook 2 flexi-jobbers in dienst die elk een dag per week komen werken. 


Tractie

Een breed aanbod voor een brede doelgroep, dat is waar KD Bikes voor staat. Door ook kinderfietsen aan te bieden, bereikt Davy in één klap het hele gezin. Dankzij zijn achtergrond in de professionele wielerwereld vertrouwen ook klanten met bijzondere en vaak erg dure fietsen hem hun pronkstuk toe.


KD Bikes biedt ook bikefitting – het op maat afstellen van je fiets – en fietsleasing aan. Om de ervaring van beide diensten voor de klant te optimaliseren, wil Davy investeren in de verbouwing van de bovenverdieping. Hij wil een ruimte inrichten als experience center, waar naast bikefitting ook het testen van fietsrollen zal plaatsvinden.

Daarnaast voorziet hij een bureau om de administratie die bij fietsleasing komt kijken in alle rust en samen met de klant af te handelen. Vandaag zorgt leasing voor 60% van de omzet. Nu meer en meer bedrijven de optie aanbieden, zal dat aandeel volgens Davy alleen maar toenemen. Zeker in een regio met veel potentieel als de zijne.

Enkele reviews van tevreden klanten:
- "Davy wat een passie en specialisme" (Ben Boudier)
- "Vlotte, vriendelijke en professionele service!" (Anja D'eer)
- "Super service, topkwaliteit en niet duur! Zeker een aanrader" (Bieke Wuyts)


Investeer mee!

Om de beleving van de klant te verbeteren en om het aanbod aan fietsaccessoires en -kleding uit te breiden, wil Davy investeren in de renovatie en de inrichting van de bovenverdieping van het pand. Die investeringen wil hij financieren met een crowdlendingcampagne bij WinWinner, waarmee hij minimaal €70.500 en maximaal €150.500 wil ophalen.

Investeren in de campagne van KD Bikes kan via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% overheidswaarborg op het openstaande bedrag. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing, looptijd 5 jaar.
  • de (achtergestelde) crowdlening: 6% bruto rente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.
Met KD Bikes combineert zaakvoerder Davy Present zijn passie voor de fietssport met zijn uitgebreide vakkennis. Na een jaar komt hij zowel handen als ruimte tekort om de vraag bij te houden. Momenteel heeft hij al meer dan €106.000 aan bestellingen en accessoires gepland voor 2021. Om verder te groeien, wil hij de bovenverdieping van de winkel verbouwen en inrichten.  Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.