image IzyCoffee

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening

IzyCoffee

Met de focus op een kwalitatief product, goed opgeleid personeel en veel activiteit op sociale media heeft IzyCoffee al een aardig traject afgelegd in haar missie om Belgiës eerste kwaliteitskoffieketen te worden: vanuit 7 shops en een hippe coffee truck brengt de onderneming haar exquisite coffee experiences aan de man. Ondanks corona bleef het koffieconcept groeien: afgelopen jaar openden 4 nieuwe vestigingen.

Als volgende stap in het groeiverhaal wil IzyCoffee de treinwereld veroveren door shops in stations te openen en pendelaars te voorzien van de funky IzyCoffee-experience. Voor het lanceren van deze IzyCoffee-treinshops is de onderneming op zoek naar financiering.

Bedrijfsnaam IZY COFFEE
Oprichtingsdatum 24/05/2018
BTW-nummer BE0696.751.493
Vennootschapsvorm BV
Locatie Klijtstraat 38, 8870 Izegem
Activiteit Koffie
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Belgische koffieketen met focus op kwaliteitskoffie
 • Opening 8e verkooppunt in mei 2021, in de zomer volgen nummers 9 en 10
 • Werknemers krijgen opleiding tot barista zodat kwaliteitskoffie en vakmanschap hand in hand gaan
 • Ondanks coronabeperkingen stevige groei: afgelopen jaar 4 nieuwe shops geopend. Shops die in winter 2019-2020 al operationeel waren, noteerden afgelopen winter minstens een omzetverdubbeling
 • 12-tal teamleden, aangevuld met jobstudenten en flexi-jobbers
 • Veel exposure via sociale media en pers (VTM, MNM, De Tijd…)
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €300.000 voor opening IzyCoffee-vestigingen in treinstations
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
Update 08/06: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €500.000.
Update 10/06: aangezien IzyCoffee het maximumbedrag heeft bereikt dat een onderneming via de winwinlening kan ophalen, is het alleen nog mogelijk om via de crowdlening te investeren.


Waarom IzyCoffee?

Drie jaar geleden richtte Bart Buyse IzyCoffee op met één duidelijke ambitie: de eerste Belgische koffieketen worden waar kwaliteitskoffie centraal staat. De Belg is namelijk een fervent koffiedrinker maar al te vaak krijgt hij koffie van matige kwaliteit voorgeschoteld, of het nu op het werk, op café of elders is.

Met zijn coffee truck - een echte eyecatcher trouwens - begon Bart om 6 uur 's morgens onder de brug aan het station van Izegem met het verkopen van kwaliteitskoffies. Het succes van de coffee truck leidde tot de opening van de eerste IzyCoffee-vestiging in Izegem.

De IzyCoffee-truck. Foto: GBL Creative Marketing Studio

Al snel volgden er shops in Tielt en Torhout. Die laatste vestiging werd overigens mee gefinancierd via een eerdere WinWinner-campagne van IzyCoffee.


Activiteit

Dankzij die eerste geslaagde WinWinner-campagne en een succesvolle kapitaalronde vorig jaar heeft IzyCoffee stevig gewerkt aan het realiseren van haar missie om Belgiës eerste kwaliteitskoffieketen te worden: in mei 2021 was de onderneming al aan haar 8e verkooppunt toe en in de zomer staan nummers 9 en 10 op de planning, in Oostende en Brugge. Naast de coffee truck in Zeebrugge en de shops in Izegem, Tielt en Torhout vinden we IzyCoffee ook al in Roeselare, Kortrijk, Gent en Knokke (opening mei 2021).

Foto rechtsboven: GBL Creative Marketing Studio. Foto middenonder: Valentine Wijfels

Om tot die resultaten te komen en om in de toekomst nog verder te groeien steunt IzyCoffee op 3 pijlers:

 • Kwaliteitskoffie in een leuke beleving: om de Belgische koffiedrinker te triggeren vind je zowel klassiekers als iets meer funky koffies op de kaart bij IzyCoffee. Dit alles in een gezellige setting waar jong en oud en alles daartussen zich comfortabel voelen
 • Goed opgeleid personeel dat efficiënt wordt ingezet: IzyCoffee voorziet voor iedere werknemer een opleiding tot barista via de “IzyCoffee Barista Academy” zodat de kwaliteitskoffie bereid wordt met de juiste skills. Elke shop wordt gerund door één verantwoordelijke, aangevuld met jobstudenten en flexi-jobbers
 • Veel activiteit op sociale media om het merk IzyCoffee in the picture te zetten.


Corona heeft vanzelfsprekend een grote impact gehad op ons als food service-concept. Maar we hebben snel bijgestuurd: ondanks het feit dat we lang gesloten moesten blijven en alleen take-away konden aanbieden, zijn we flink gegroeid. Zo heeft elke shop die in de winter van 2019-2020 al operationeel was, de afgelopen winter ten minste een verdubbeling in omzet opgetekend.” – Bart Buyse, oprichter IzyCoffee


Team

Bart Buyse richtte IzyCoffee in 2018 op. Na een carrière bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa en een wereldreis met zijn gezin besliste hij om het ondernemersleven in te duiken. Vanuit de vaststelling dat België een echte kwaliteitskoffieketen miste, ontstond de kiem van IzyCoffee. Bart legt zich toe op het algemene management van de onderneming maar staat even graag nog in de IzyCoffee-vestiging in zijn hometown Izegem, die hij samen met zijn vrouw Larisa runt.

IzyCoffee-oprichter Bart Buyse

Met de groei van het aantal vestigingen breidde ook het team uit: zo zijn Ennio Vandevoorde en Sofie Desmet al enkele jaren vertrouwde IzyCoffee-gezichten als uitbaters van de vestigingen in respectievelijk Tielt en Torhout. Axelle Vyncke baat de vestiging in Roeselare uit en Hanna Defour is verantwoordelijk voor de vestiging in Kortrijk. Inge Pauwels ten slotte is de eerste Oost-Vlaamse gezant van IzyCoffee; zij is te vinden in de Gentse IzyCoffee-zaak.

Na het succesvol doorlopen van de IzyCoffee Barista Academy en de eerste barista-ervaringen te hebben opgedaan, staan ook Carolijn Vandaele, Ari Mam Agha, Glenn Dewitte, Jonas Christiaens en Sofie Parez klaar om in de volgende weken en maanden de verantwoordelijkheid als IzyCoffee-shopmanager in de bestaande en nieuwe shops over te nemen.

Ondertussen telt IzyCoffee op die manier een 12-tal FTE’s. Aangevuld met jobstudenten en flexi-jobbers loopt het aantal IzyCoffee-teamleden op tot ongeveer 20 mensen.


Tractie

De doelmarkt van IzyCoffee gaat erg breed: van de coole hipster die een espresso tonic bestelt en de groep jonge meisjes die tijdens hun shopping-tour in de stad komen pauzeren met een IzyCoffee Macadamian Nutty en Black Forest ijskoffie, over een bejaard koppel dat een Orange Mocha en Calypso Latte komt drinken tot wielertoeristen die even komen bijtanken met een overheerlijke flat white.

Het is die brede doelmarkt die mee de uitbreiding van IzyCoffee van de afgelopen jaren heeft mogelijk gemaakt. Dat is ook te zien in de cijfers op sociale media: met ongeveer 9.000 volgers op Facebook en meer dan 7.500 op Instagram heeft IzyCoffee voor een groot bereik gezorgd. Ook op LinkedIn (1.500 volgers) en TikTok (video’s met meer dan 150.000 views) creëert IzyCoffee een pak visibiliteit.

Foto rechtsboven en -onder: GBL Creative Marketing Studio

Groei is de afgelopen jaren het ordewoord geweest bij IzyCoffee en blijft dat ook in de toekomst:

“Als een olievlek willen we ons verspreiden over het land: we zijn ondertussen stevig verankerd in West-Vlaanderen en richten onze pijlen nu op Oost-Vlaanderen, met onze IzyCoffee-shop in Gent als mooie binnenkomer voor die provincie. We willen die olievlek blijven uitbreiden en nieuwe shops openen. Dit willen we financieren met de succesvolle kapitaalronde van 2020. We willen zowel in de kleinere provinciesteden, waar het vaak nog ontbreekt aan een kwaliteitskoffiezaak, als op toplocaties in de grotere steden aanwezig zijn.” – Bart Buyse, oprichter IzyCoffee

Ook de pers zette IzyCoffee al verschillende keren in de kijker:

 • Radiozender MNM kwam langs bij de coffee truck
 • Het Nieuwsblad schreef een artikel over de opening van de Gentse IzyCoffee-vestiging
 • Het Laatste Nieuws interviewde Bart bij de opening van de shop in Kortrijk
 • In De Tijd mocht de IzyCoffee-zaakvoerder vertellen over het commerciële en financiële plaatje achter de onderneming
 • IzyCoffee was op nationale tv te zien in het VTM-programma Jonge Wolven, toen Matthias Browaeys en Aelbrecht Van Damme, oprichters van WinWinner en zusterbedrijf The Harbour, Bart kwamen feliciteren met zijn succesvolle financieringstrajecten

Bekijk het fragment uit Jonge Wolven met IzyCoffee


Investeer mee!

IzyCoffee wil verder groeien, en niet alleen door nieuwe vestigingen in steden te openen. De onderneming wil namelijk ook in treinstations haar plaatsje claimen en treinreizigers van een exquisite IzyCoffee-experience voorzien. Om deze plannen waar te maken is de onderneming in gesprek met de NMBS om mee te bieden op vrijkomende horecagelegenheden in Belgische stations. Zo staan onder meer de stations Gent Sint-Pieters, Leuven en Mechelen en in een later stadium Antwerpen-Centraal en de Brusselse stations op de wishlist van IzyCoffee.


IzyCoffee zoekt via deze WinWinner-campagne financiering om shops te openen in treinstations. Om dat mogelijk te maken zijn er investeringen nodig in onder meer de renovatie en inrichting van de shops, in het opleiden van nieuw personeel (nieuwe shopmanager per vestiging) en in marketing. Het maximale bedrag van de campagne bedraagt €300.000, goed voor 3 shops in treinstations. Het minimale doelbedrag is vastgelegd op €100.000.

Update 08/06: het maximale doelbedrag van de campagne wordt verhoogd naar €500.000.
Hoewel IzyCoffee meerdere stations op het oog heeft om koffiezaken in te openen en de onderneming een goed oog heeft in het binnenhalen van enkele biedingen, houdt ze uiteraard ook rekening met het scenario waarin ze geen enkele bieding zou winnen. In dat geval zal de via deze campagne opgehaalde financiering gebruikt worden om nieuwe shops te openen om de olievlek van de city shops nog verder te versnellen.

Investeren in IzyCoffee kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijks bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, eenmalige aflossing
 • de crowdlening: 5% brutorente, looptijd 4 jaar, eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd. Aangezien IzyCoffee in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
  Reward: de crowdleninginvesteerders krijgen toegang tot IzyCoffee's Free Coffee Thursdays van het moment waarop de onderneming het minimale doelbedrag haalt tot het einde van het jaar 2021. Dit geldt voor gelijk welk bedrag en voor onbeperkte IzyCoffee-koffies voor persoonlijke consumptie. Deze extra's zijn bedoeld als beloning en niet als overtuigingsmiddel. Wij wensen erop te wijzen dat investeringen gepaard gaan met het risico op gedeeltelijk of geheel verlies van het geïnvesteerde bedrag.
Update 10/06: aangezien IzyCoffee het maximumbedrag heeft bereikt dat een onderneming via de winwinlening kan ophalen, is het alleen nog mogelijk om via de crowdlening te investeren.
Al van in het begin is groei het hoofddoel van IzyCoffee en die ambitie krijgt steeds meer vorm. Met een goed opgeleid team, een brede achterban op sociale media, de focus op efficiëntie en de recente opening van het 8e verkooppunt heeft de onderneming flink aan maturiteit gewonnen. Nu wil ze de groei verderzetten door ook in stations vestigingen te openen om pendelaars mee te laten genieten van de funky IzyCoffee-experience. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.