image Creative Therapy

INVESTERINGSPROJECT

Winwinlening

Creative Therapy

Creative Therapy ontwikkelde een sterk staaltje technologie: Matti is een interactieve spelmat waarmee kinderen op een motiverende manier kinesitherapie-oefeningen kunnen doen. Daarnaast kunnen kinesisten hun patiënten veel beter opvolgen dankzij de data die Matti aanlevert. Het product kwam tot stand via onderzoek aan de UGent en leverde Creative Therapy onlangs de winst op op een pitchcompetitie voor healthcare-start-ups. Eerder haalde Creative Therapy al funding op bij VLAIO, imec.istart Fund en BlueHealth Innovation Fund. Nu is Creative Therapy nog op zoek naar financiering om Matti verder te ontwikkelen, een extra developer aan te werven en bijkomende research te doen. Ontdek hier alle info over de financieringszoektocht van Creative Therapy!

Bedrijfsnaam Creative Therapy BVBA
Oprichtingsdatum 03/04/2019
BTW-nummer BE 0724.505.272
Vennootschapsvorm BVBA
Locatie Saghermansstraat 1B, 9000 Gent
Activiteit Healthtech
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

UPDATE - Creative Therapy verhoogt het maximale bedrag van €60.000 naar €100.000 wegens succes!

In een notendop

- Onderneming die Matti, een interactieve spelmat die voornamelijk gebruikt wordt voor kinesitherapie-oefeningen voor kinderen, ontwikkelde
- Kwam tot stand via onderzoek aan de UGent
- Team van specialisten, met onder meer prof. Jelle Saldien (Industriële Systemen en Productontwerp UGent)
- Sterk partnernetwerk: onder meer connecties bij het UZ Gent en imec
- Recente winnaar van PwC-pitchcompetitie voor healthcare-start-ups
- Matti momenteel in gebruik bij 2 klanten
- Eerder funding opgehaald bij VLAIO (€175.000), imec.istart Fund (€70.000) en BlueHealth Innovation Fund (€50.000)
- Op zoek naar €100.000 via winwinleningen voor verdere ontwikkeling Matti, aanwerving developer en verdere research


Waarom Creative Therapy?

Voor de start van Creative Therapy moeten we een viertal jaar terug in de tijd, toen 2 studenten van de revalidatie- en kinesitherapiegroep van de UGent bij professor Jelle Saldien, die werkt rond interfaces tussen mensen en computers, en zijn studenten Jamil Joundi en Arno Penders terechtkwamen.

Deze studenten werkten voornamelijk rond DCD bij kinderen. DCD is een coördinatie- en ontwikkelingsstoornis die voor een motorische achterstand zorgt. De aandoening betekent voor de kinderen een lang kinesitherapietraject, wat bij hen voor heel wat frustraties kan zorgen. Ook voor kinesisten is het moeilijk om vooruitgang te boeken en de kinderen gemotiveerd te houden.

Om deze problemen aan te pakken startten Jelle, Jamil en Arno samen met industrieel ingenieur Sebastien Michiels met de ontwikkeling van Matti. Dat is een interactieve, drukgevoelige spelmat voor revalidatietherapie. Met Matti kunnen kinderen met DCD (maar ook andere aandoeningen zoals hersenverlamming en niet-aangeboren hersenletsels) op een spelende manier kinesitherapie-oefeningen doen.

Bekijk hoe Matti een verschil kan maken voor patiënten én kinesisten‍


Activiteit

Matti is veel meer dan een spelmat, het is een sterk staaltje hoogtechnologie: het is een mat die kinderen helpt bij het uitvoeren van hun kine-oefeningen én hierbij data registreert over het afwerken van de oefeningen. Het is een combinatie van een interface -een drukgevoelige mat met een rooster van leds- en een scherm: op het scherm is een game te zien en door hun bewegingen (die eigenlijk kine-oefeningen zijn) kunnen kinderen vooruitgang boeken in de game.

"Er zijn zowel voordelen voor de patiënt als voor de kinesist: door het gamification-aspect kunnen de kinderen op een meer motiverende manier revalideren, terwijl de drukgevoelige mat ook een schat aan informatie voor de kinesisten oplevert over de uitvoering van de oefeningen." - Arno Penders, co-oprichter Creative TherapyDe meetbaarheid van kinesitherapie wordt dus veel groter dankzij Creative Therapy: kinesisten kunnen in realtime de resultaten van hun patiënten bekijken. Dit betekent dat ze kunnen monitoren of de kinderen de oefeningen correct uitvoeren en snel kunnen bijsturen wanneer dat nodig is. In een dashboard kunnen doelen en resultaten verzameld worden zodat de kinesisten altijd een overzicht hebben op de voortgang van hun patiënten.

Onlangs won Creative Therapy een door PwC georganiseerde pitchcompetitie voor start-ups die actief zijn in de healthcare. De winst leverde de onderneming een ticket voor Slush op, een van de belangrijkste conferenties voor start-ups.

De eerste twee games werden intern ontwikkeld bij Creative Therapy, maar de onderneming werkte ook samen met de hoog aangeschreven opleiding Digital Arts & Entertainment van Howest voor de ontwikkeling van enkele games. Op die manier zijn er momenteel al 5 games beschikbaar.


Team

De founders van Creative Therapy zijn met z'n vieren. Jelle Saldien is professor Industriële Systemen en Productontwerp aan de UGent. In zijn onderzoek legt hij zich toe op interfaces tussen mens en computer. De krant De Tijd rekende hem in 2017 tot de belangrijkste 50 Belgische pioniers in de tech-wereld. Voor Creative Therapy houdt Jelle zich bezig met de strategie op vlak van research & development en de contacten in de academische wereld.

Arno Penders was een van de studenten van Jelle toen Creative Therapy werd opgestart. Vandaag is hij verantwoordelijk voor de business development en de sales voor Creative Therapy.

Jamil Joundi werkt als doctoraatsstudent bij Jelle en legt zich toe op research & development voor de hardware van Matti. Ook Sebastien Michiels, de 4e founder van Creative Therapy, houdt zich hiermee bezig.


Sebastien, Jamil, Arno & Jelle

Een fulltime game designer, een halftime kinesist/onderzoeker en een business developer (1/5) die zich focust op de sport- en revalidatiesector vervolledigen het team. Creative Therapy kan ten slotte ook rekenen op een sterk netwerk, met onder meer connecties bij imec en UZ Gent om de bekendheid van Matti te vergroten en het product verder te ontwikkelen.


Klanten

Creative Therapy wil de Matti's verkopen aan revalidatiecentra, kinesitherapiepraktijken,... die eventueel gelinkt zijn aan ziekenhuizen waar ze kinderen met DCD, hersenverlamming of niet-aangeboren hersenletsels behandelen.

Maar de mogelijkheden van Matti zijn nog breder: denk hierbij bijvoorbeeld aan oefeningen om te wennen aan een prothese of oefeningen die ouderen fit kunnen houden. Het marktpotentieel is alvast groot: in de Benelux, waar Creative Therapy zich momenteel op focust, zijn er bijvoorbeeld meer dan 60.000 kinesisten en ergotherapeuten. In heel Europa zijn er in totaal zelfs meer dan 700.000.


Een kinesiste test Matti uit

Onlangs organiseerde Creative Therapy de alpha launch van Matti, waarbij een groep kinesisten de interactieve spelmat kwam uittesten. Dit heeft geleid tot 2 alpha customers voor Creative Therapy; een Belgische kinesiste en een Nederlands revalidatiecentrum zullen Matti nu uittesten en hun feedback aan Creative Therapy overbrengen zodat de onderneming het product kan blijven verbeteren.

Voor de productie van Matti zal Creative Therapy een beroep doen op een externe partner. De verkoop zal gebeuren via resellers. Hiervoor is Creative Therapy momenteel in gesprek met partijen in België en Nederland.

Creative Therapy zal inkomsten halen uit de verkoop van Matti via de resellers, maar ook het ter beschikking stellen van de software wordt een belangrijke bron van inkomsten. Klanten zullen namelijk via een abonnementsformule betalen voor het SaaS-model, waarbij Creative Therapy ervoor zorgt dat klanten telkens de recentste versie van de software hebben. Op die manier kunnen kinesisten de data van hun patiënten zo goed mogelijk blijven monitoren en kunnen ze hen nieuwe games laten spelen.


Investeer mee in Creative Therapy!

Creative Therapy heeft de ambitie om Matti verder te blijven ontwikkelen om een echte meerwaarde te betekenen voor kinesitherapiepraktijken. Daarom is de onderneming op zoek naar financiering. De winwinlening maakt deel uit van de financieringsmix van Creative Therapy. Via deze maatregel zoekt de onderneming 100.000 euro.

De onderneming wil de bijkomende financiële middelen gebruiken om Matti verder te ontwikkelen, een extra developer aan te werven en om verder onderzoek te doen naar wat kinesisten echt nodig hebben in hun praktijk.

Interesse om te investeren? Je bent alvast niet de eerste! Eerder haalde Creative Therapy al financiering op via VLAIO (ontwikkelingsproject van 175.000 euro), via imec.istart Fund (70.000 euro) en via BlueHealth Innovation Fund (50.000 euro).

Investeer jij mee in de hoogstaande technologie van Creative Therapy die patiënten motiveert en kinesisten veel meer info over de voortgang van de patiënt oplevert? Grijp nu je kans om te investeren in het groeiverhaal van Creative Therapy!

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.