image PEAS

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

PEAS

Met haar smaakvolle en handgemaakte vegan cinnamonrolls bewijst PEAS dat vegan eten net zo lekker (of lekkerder) kan zijn dan de klassieke omnivore keuken. Dat doet ze met glans, zo mocht de onderneming al drie jaar op rij de BE Vegan Award voor Best Pastry in ontvangst nemen. Gedreven door de duurzaamheid van plantaardige voeding, willen zaakvoerders Els en Davy met hun vegan gebak de conversatie starten over een meer plantaardig voedingspatroon. 

De afgelopen vier jaar groeide PEAS uit tot een sterke brand, gesteund en gevolgd door een uitgebreide en loyale (online) community. Dit jaar willen Els en Davy hun brand nog sterker verankeren door het aantal fysieke verkooppunten uit te breiden, een investering die ze willen financieren via deze crowdlendingcampagne.

Bedrijfsnaam E&D (Commerciële naam: PEAS)
Oprichtingsdatum 4 april 2017
BTW-nummer BE673869292
Vennootschapsvorm VOF
Locatie Notelarenstraat 78, 3500 Hasselt
Activiteit Vegan lekkernijen
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • PEAS focust op handgemaakte, vegan cinnamonrolls voor een breed publiek
 • Lokaal en duurzaam dessert als conversatiestarter over plantaardige voeding
 • Actuele en groeiende markt: veganisme zit wereldwijd in de lift
 • Op 4 jaar tijd uitgegroeid tot sterke brand: in 2020 70.000 rolls verkocht in 1 winkel
 • Creatieve ondernemers, met tonnen expertise in sales & marketing
 • 3 jaar op rij winnaar BE Vegan Award “best shop” & 2 keer “best pastry”
 • Actieve en loyale online community: 16K Instagram volgers & 18K op Facebook
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €250.000 om nieuwe winkels te openen in Antwerpen en Leuven
 • Investeren kan via de winwinlening of de crowdlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
Update 04/05: de WinWinner-campagne van PEAS is de pers niet ontgaan, o.a. Made-in LimburgMade-in Vlaams-BrabantHLN en HBVL schreven een artikel over deze crowdlendingcampagne.

Op donderdag 17 juni om 18u geeft PEAS een webinar voor potentiële investeerders en ambassadeurs van de onderneming. PEAS zal haar activiteiten en groeiplannen toelichten, WinWinner zal de investeringsprocedure en de leningsmodaliteiten bespreken. Deelname aan het webinar is gratis, inschrijven kan via via deze link.


Waarom PEAS? 

De toekomst moet duurzamer, daarover is iedereen het eens. Hoewel een (meer) plantaardig voedingspatroon de laatste jaren sterk in de lift zit, associëren nog velen veganistische voeding automatisch met het opofferen van smaak en verwennerij. Met PEAS bewijzen Els en Davy het tegendeel. Hun handgemaakte, smaakvolle en 100% plantaardige cinnamonrolls zijn toegankelijk en aantrekkelijk voor het brede publiek én ze openen de conversatie over plantaardige voeding.

“In 2016 wilden we duurzamer leven. Daarom besloten we vaker plantaardig te eten, op voorwaarde dat de gerechten lekker waren. We stonden niet open voor compromis: als we niet langer van ons eten konden genieten, zouden we meteen stoppen. Die angst bleek al snel overbodig. Er ging immers net een nieuwe wereld voor ons open, een wereld die we via PEAS met iedereen willen delen.” – Els Berx, founder PEAS


Activiteit

PEAS verkoopt handgemaakte en 100% plantaardige cinnamonrolls. Het basis gebakje blijft steeds hetzelfde, de afwerking varieert. Dagelijks is er een ruim aanbod aan toppings beschikbaar, dat in het weekend wordt aangevuld met specials. Ook op feestdagen zorgt PEAS voor passende cinnamonrolls, die ze verkoopt in unieke themaboxen. 


De themaboxen moeten via de webshop besteld worden, waarna de klant zijn/haar bestelling op de gekozen datum en het gewenste tijdstip kan afhalen in de winkel in Hasselt. Pre-ordering is ook voor het standaardaanbod mogelijk.


Dankzij haar webshop onderscheidt PEAS zich op de markt van (vegan) lekkernijen. Bovendien heeft de online verkoop drie grote voordelen: 

 • de klant bemachtigt sowieso zijn/haar favoriete cinnamonroll, voor die uitverkocht is
 • PEAS kan beter inschatten welk volume ze wanneer moet voorzien en kan voedselverspilling beperken
 • de gegenereerde data worden gebruikt voor gerichte online marketing, o.m. om nieuwsbrieven te versturen naar zo’n 7.000 adressen


Daarnaast helpen de data Els en Davy bij het uitbouwen en onderhouden van de online PEAS community. Die bestaat ondertussen uit meer dan 16.000 volgers op Instagram, meer dan 18.000 op Facebook en 1.000 op LinkedIn.


Team

Zaakvoerders Els Berx en Davy Rosiak blinken allebei uit in sales, marketing en communicatie. Els werkte 20 jaar lang in de communicatiesector en Davy heeft een achtergrond in sales en marketing. Brand building vormt hun gedeelde passie. Bij de oprichting wisten ze meteen dat ze PEAS als brand op de kaart wilden zetten.


De dagdagelijkse leiding valt onder Els’ verantwoordelijkheid. Zij behoudt het operationele overzicht en voorziet content voor de online en offline communicatie. Davy staat in voor de marketingstrategie. Het financiële luik wordt gezamenlijk gemonitord.

Voor de nieuwe winkels zullen ze per vestiging een vast team aanwerven, aangevuld met studenten tijdens het weekend. Zo maken Els en Davy de winkels zelfsturend en kunnen zij achter de schermen coördineren. Ze zullen ook regelmatig zelf aanwezig zijn in de winkels om te garanderen dat het personeel de typische PEAS brand en spirit uitdraagt.


Tractie

Na vier jaar beschikt PEAS over een uitgebreid en divers klantenbestand. Iedereen die wil genieten van lekker gebak vormt een potentiële klant. PEAS beperkt zich in geen geval tot de vegan community, noch tot de inwoners of bezoekers van Hasselt. Klanten uit heel Vlaanderen - en zelfs uit Nederland – reizen af naar de stad om er bij PEAS hun favoriete cinnamonrolls te kopen.

“Zelf eten we 95% vegan, we zijn dus niet heiliger dan de paus. Het is dan ook geenszins ons doel om mensen met de vinger te wijzen als ze niet 100% plantaardig eten. Wij geloven vooral in een méér plantaardige keuken.” – Davy Rosiak, founder PEAS

De enorme naamsbekendheid bewijst dat de focus op brand awareness loont. Hetzelfde geldt voor de succesvolle afhaalmomenten die PEAS tijdens de coronacrisis organiseerde. De pick-up momenten vonden plaats in verschillende Vlaamse steden en waren steeds in een mum van tijd uitverkocht. Dankzij het initiatief kon PEAS de verkoop opkrikken en kregen potentiële klanten de kans om de brand te leren kennen, zonder daarvoor speciaal naar Hasselt te moeten afreizen.


Mede daardoor beleefde de onderneming vorig jaar een uitstekend zomerseizoen. Tijdens de coronacrisis wist PEAS dus niet alleen haar verkoop te stimuleren, maar greep ze ook de kans om nieuwe regio’s te verkennen, de brand awareness te boosten en de processen te optimaliseren. Zo sloot PEAS coronajaar 2020 succesvol en winstgevend af.

“Erg lekkere vegan cinnamonrolls. Ik maakte er speciaal een uitstapje naar Hasselt voor, aangezien je dit niet snel ergens anders vindt. De foto’s liegen er niet om: ze zijn echt even lekker als ze eruit zien!” - klantreview, Nele Sluismans
“Vegan en overheerlijk! Ik ben niet bewust vegetarisch noch veganistisch, maar deze kleine ronde stukjes hemel zijn verrukkelijk.” - klantreview, Greet W.
“Wauw! De cinnamonrolls zien er niet alleen nóg beter uit in het echt, ze smaken ook nog eens heerlijk. Ik volgde PEAS al een tijdje en ben blij dat ik hun rolls eindelijk heb kunnen proeven.” - klantreview, Hester Vanlangenaeker

Bovendien bevestigde de pandemie nogmaals de sterkte van het product: mensen ontzeggen zichzelf niet gemakkelijk verwennerij, ongeacht de omstandigheden. Al kreeg PEAS die bevestiging reeds meermaals. Zo won ze al drie jaar op rij de BE Vegan Award voor ‘Beste (web)shop’ en al twee jaar op rij die voor ‘Best pastry’


Aan persaandacht geen gebrek. PEAS wordt heel vaak vermeld als place to be in Hasselt (De Tijd, Flair) en ook haar groeiplannen zijn de pers niet ontgaan (HLN, TVL).


Investeer mee!

Els en Davy hebben de ambitie om van PEAS een brand te maken die ook buiten thuisstad Hasselt furore maakt. De afgelopen vier jaar zetten ze alles op alles om dat plan te realiseren, met succes. 

Ondertussen is de tijd rijp om PEAS als brand nog sterker te verankeren. Dat willen de zaakvoerders doen door het aantal fysieke verkooppunten in Vlaanderen uit te breiden, te beginnen met Antwerpen en Leuven. Om daar vestigingen te openen, zoekt PEAS groeifinanciering. 

Via WinWinner wil de onderneming minimaal €100.000 en maximaal €250.000 ophalen om te investeren in:

 • de inrichting van de winkelpanden
 • de vernieuwing van de website
 • marketing & branding
 • de uitbreiding van het team
 • de aankoop van materiaal en verpakkingsmateriaal

Investeren in de crowdlendingcampagne van PEAS kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante of eenmalige aflossing.
 • de (achtergestelde) crowdlening: 5,5% bruto rente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.
Met haar meermaals bekroonde, 100% plantaardige cinnamonrolls opent PEAS de conversatie over een meer plantaardig voedingspatroon. De enorme (online) PEAS community hebben founders Els en Davy alvast overtuigd. Om PEAS als brand nog sterker te verankeren en hun boodschap verder te verspreiden, willen ze nieuwe winkels openen in Antwerpen en Leuven. Investeer je mee in deze onderneming die bewijst dat duurzame, plantaardige voeding en smaakvolle verwennerij elkaar niet per se uitsluiten?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.