image Tyneso

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Tyneso

Full-service, b2b IT-specialist Tyneso ondersteunt groeiende kmo’s door het volledige IT-beheer over te nemen. De onderneming creëert een moderne en veilige digitale werkomgeving die de productiviteit van de werknemers ten goede komt. Met klanten als Baloise, Aminolabs, Sipwell en IJsfabriek Strombeek bouwde de onderneming de afgelopen 15 jaar een indrukwekkend track record op. 

Als volgende stap in het groeiverhaal wil de onderneming haar reeds bewezen strategie breed in de markt zetten door actief in te zetten op de booming business van IT-security. Daarvoor moet de onderneming zowel intern als extern groeien. Via deze WinWinner-campagne zoekt Tyneso financiering om die beoogde groei te realiseren. 

Bedrijfsnaam Tyneso
Oprichtingsdatum 6/4/2005
BTW-nummer BE0873235273
Vennootschapsvorm NV
Locatie Rekelstraat 37, 1980 Zemst
Activiteit IT Consultancy
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Externe, full-service IT-specialist die groeiende kmo’s het volledige IT-beheer uit handen neemt en hen IT-oplossingen biedt op maat
 • Kiest voor een persoonlijke aanpak en een transparante houding 
 • Focust op cloud infrastructuur en connectiviteit, security,  permanente ondersteuning en de optimalisatie van de productiviteit van de eindgebruikers 
 • Bedrijf met 15 jaar ervaring dat met klanten als Baloise, Sipwell en IJsfabriek Strombeek over een indrukwekkend klantenbestand beschikt
 • Via WinWinner op zoek naar minimum €150.000 en maximum €300.000
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Tyneso?

Door de toenemende complexiteit, het groeiende belang van data-security en -compliance en de voortdurende technologische ontwikkelingen, vormt IT voor veel ondernemingen een obstakel bij de realisatie van hun ambities. Als extern IT-specialist zorgt Tyneso ervoor dat IT-processen de groei van ondernemingen versnellen in plaats van verhinderen. Door het volledige IT-beheer over te nemen en oplossingen te bieden op maat, kunnen scale-ups zich volledig toeleggen op de groei van hun business.


Activiteit

Tyneso ontzorgt groeiende ondernemingen door hun volledige IT-beheer over te nemen. Die overname steunt op vier focuspunten: de productiviteit van de eindgebruiker, cloud infrastructuur en connectiviteit, security en permanente ondersteuning.

“Een efficiënte en veilige IT-omgeving gaat niet zozeer over de beschikbare tools en technologie, maar over de slimme combinatie van de juiste bouwstenen. Wij voorzien de lijm voor jouw organisatie en garanderen dat alle IT bouwstenen met elkaar verbonden zijn.” - Steven Tytgat, zaakvoerder Tyneso

Om de productiviteit van eindgebruikers te optimaliseren, combineert Tyneso maatwerk met een persoonlijke aanpak. In samenwerking met de onderneming stelt ze een IT-strategie op die past bij de bedrijfsvisie en de doelstellingen. Omdat scale-ups behoefte hebben aan een duidelijk framework, ligt de focus op preventie en procedures. Ook bij het opstellen van de strategie kan de onderneming rekenen op de nodige ondersteuning en begeleiding.


Om maatwerk mogelijk te maken, is het belangrijk dat Tyneso de onderneming begrijpt. Alleen zo kan ze denken en handelen als een interne IT-dienst. Daarom kiest de externe IT-specialist voor een open en transparante houding, zowel tegenover de onderneming als tegenover haar partners. Samenwerken met alle betrokken partijen vormt immers de sleutel tot een succesvolle en langdurige klantenrelatie.

“Tyneso begrijpt onze filosofie. Ze blussen geen vuurtjes, maar volgen de situatie proactief op en geven advies over betaalbare en gefaseerde oplossingen die passen binnen ons budget." - Sarah Soens, production manager bij IJsfabriek StrombeekOok de focus op cloud infrastructuur en connectiviteit draagt bij aan de productiviteit van de eindgebruikers. Door de volledige IT-dienst op de cloud te centraliseren, kunnen werknemers overal en altijd hun job uitvoeren. Tyneso zorgt daarbij voor de nodige cloud security en beschermt de kwaliteit van het netwerk. Op die manier ondersteunt ze de moderne en flexibele werkwijze die – mede door de coronacrisis – de nieuwe standaard wordt.


Dankzij de centrale cloud infrastructuur heeft Tyneso onbeperkt toegang tot de volledige IT-dienst van haar klanten. De ervaren, drietalige servicedesk (Nederlands, Frans en Engels) biedt ondernemingen 24 op 7 IT-ondersteuning en lost problemen van buitenaf op. Zo moeten de klanten hun activiteiten nooit lang pauzeren.

Flexibiliteit, expertise en een progressieve benadering. Het gevoel gehoord te worden en samen na te denken en de garantie op een goede prijs-kwaliteitsverhouding zonder dat je bepaalde software wordt opgedrongen. Die unieke mix maakt Tyneso zo interessant voor ons.” - Yves Vandermeulen, IT Infrastructure and hosting manager bij Fidea


Team

In 2005 richtte voormalig IT-consultant Steven Tytgat Tyneso op. De onderneming groeide organisch uit tot dé IT-specialist voor groeiende kmo’s. Ondertussen bestaat het team uit 15 ervaren en deskundige IT’ers die persoonlijk, proactief en pragmatisch te werk gaan.


Als ervaringsdeskundige en zaakvoerder van Tyneso hecht Steven veel belang aan de algemene ontwikkeling van de IT-sector, daarom zetelt hij in de Benelux adviesraad van CompTIA. Die organisatie maakt examens voor IT’ers en herinvesteert haar winst in de IT-sector, bijvoorbeeld door campagnes op te zetten om de sector aantrekkelijker te maken voor vrouwen en jongeren.


Tractie

Tot op heden richt Tyneso zich tot kmo’s in de scale-up fase. Het huidige klantenbestand bestaat uit twee groepen: enerzijds bedrijven in de financiële sector, bijvoorbeeld Baloise; anderzijds groeiende (productie)bedrijven met 25 tot 250 werknemers, zoals Aminolabs, IJsfabriek Strombeek, Sipwell en Trafuco. De dominantie van productiebedrijven – bedrijven die 24 op 7 produceren – steunt vooral op de permanente ondersteuning die Tyneso garandeert.


Door de toenemende complexiteit en de voortdurende innovatie van IT-processen geven steeds meer ondernemingen hun IT-beheer uit handen. Bovendien worden zowel kmo’s als grotere organisaties – o.m. gemeenten, ziekenhuizen en financiële dienstverleners – alsmaar vaker gedwongen om over te schakelen op een moderne en flexibele werkwijze.


In de toekomst wil Tyneso vooral in de breedte groeien door middelgrote bedrijven en organisaties (met 50-500 werknemers) aan haar doelgroep toe te voegen. Zulke bedrijven hechten niet alleen belang aan expertise, prijs en track record, maar ook aan omvang, solvabiliteit en scope. Om aan al die criteria te voldoen, wil Tyneso intern en extern groeien.

“Kort samengevat: een succesvolle samenwerking, dankzij de flexibele, snelle en coöperatieve benadering van Tyneso.” - Patrick Herwegh, Business Transformation Director bij Aminolabs


Investeer mee!

Sinds haar oprichting in 2005 groeide de onderneming organisch, zonder actief in te zetten op sales en marketing. Daar wil ze nu verandering in brengen. Om haar omvang, solvabiliteit en scope te vergroten en om de concurrentie voor te blijven, wil Tyneso versneld groeien.

Zo’n versnelde groei vereist investeringen. In totaal bedraagt de financieringsbehoefte van de onderneming €1.000.000. Om in die behoefte te voorzien, rekent Tyneso op financiële steun van VLAIO, bankkrediet en crowdfunding via WinWinner (de precieze samenstelling van de financieringsmix vind je in de financiële gegevens).

Met deze WinWinner-campagne wil zaakvoerder Steven Tytgat minimum €150.000 en maximum €300.000 ophalen. Concreet wil hij investeren in:

1) de interne groei van Tyneso: actief inzetten op marketing en sales:

 • de uitbreiding van het team met een interne sales & pre-sales engineer
 • via externe partner Sellsior worden 2 fulltime profielen tewerkgesteld die aan lead generation doen
 • via partner MarketingFizz wordt intensief campagne gevoerd, via kanalen zoals  LinkedIn, Google Ads, Reddit,...

2) de externe groei van Tyneso: de overname van een IT-partij in België of Nederland met 10 tot 25 medewerkers dat zich richt tot middelgrote ondernemingen (de onderneming heeft reeds een target op het oog). Zo creëert Tyneso een schaalvoordeel dat zich vertaalt naar een betere kostenspreiding over de klanten. Daarnaast versterkt de overname het vertrouwen bij potentiële klanten.

Investeren in de crowdlendingcampagne van Tyneso kan via:

 • De winwinlening: 1,75% jaarlijks brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd.
 • De (achtergestelde) crowdlening: 5% brutorente, looptijd 5 jaar, eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd.
Met haar persoonlijke aanpak en IT-oplossingen op maat ondersteunt Tyneso kmo’s in hun groeiverhaal. Na 15 jaar beschikt de onderneming niet alleen over een ervaren en deskundig team, maar ook over een loyaal en indrukwekkend klantenbestand. Om de concurrentie voor te blijven en om haar omvang en doelgroep uit te breiden, zoekt de onderneming financiering. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.