image Sequesto

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Sequesto

Sequesto creëerde een platform dat het beantwoorden van tenders, selectieprocedures waarbij bedrijven/overheden op zoek gaan naar de meest geschikte partij voor een project, optimaliseert. Dankzij het creëren van een centrale digitale bibliotheek en AI-algoritmes kunnen bedrijven sneller én kwalitatiever op tenders antwoorden, wat hun kansen om het project binnen te halen verhoogt.

Het complementaire founders-duo, met technische en commerciële ervaring, kon al 1 betalend contract afsluiten en binnenkort volgen 2 nieuwe klanten. Aangezien geen enkel bedrijf in Europa doet wat Sequesto heeft ontwikkeld, is er heel wat interesse van leads en testgebruikers. Voor investeringen in (de commercialisatie van) het product zoekt Sequesto financiering.

Bedrijfsnaam Sequesto
Oprichtingsdatum 03/08/2020
BTW-nummer BE0751.734.261
Vennootschapsvorm BV
Locatie Emiel Fleerackerslaan 25, 9120 Beveren
Activiteit AI-platform voor tenders
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Platform dat op basis van artificiële intelligentie het beantwoorden van tenders vergemakkelijkt en versnelt (tender = selectieprocedure waarbij een bedrijf of overheid op zoek gaat naar de meest geschikte partij voor een bepaald project)
 • Nood op de markt: beantwoorden van tenders is tijdrovend (=duur) terwijl er geen zekerheid is dat de kandidatuur ook effectief aanvaard wordt. Kans op veel inspanning maar geen beloning (project niet binnenhalen) is zeer reëel
 • Sequesto zorgt voor centrale bibliotheek van tenderdata + artificiële intelligentie zorgt voor suggesties voor antwoorden
 • Ervaren duo van founders: CEO was o.m. Managing Director (Benelux) voor Symantec, CTO heeft uitgebreide ervaring in de tech-sector
 • Recent eerste 2 werknemers aangeworven
 • Eerste betalende contract afgesloten, binnenkort 2 nieuwe betalende klanten. Heel wat leads en testgebruikers
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €250.000 voor investeringen in het product en de commercialisatie ervan
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom Sequesto?

Wanneer bedrijven en overheden op zoek gaan naar de geschikte businesspartner voor nieuwe projecten, dan wordt vaak het principe van “tendering gebruikt. Door deze officiële selectieprocedure willen de vragende partijen de concurrentie laten spelen om zo de meest geschikte aanbieder te kiezen voor elke nieuwe opdracht. Zo’n tender bestaat naast het opmaken van een concurrentiële prijs ook uit zeer uitgebreide vragenlijsten en allerlei bewijsstukken die moeten worden opgeleverd.

Elk jaar worden er in Europa alleen al 2 à 2,5 miljoen tenders (lastenboeken, Requests for Information, Requests for Proposal, Security Questionnaires...) uitgeschreven door overheden, de EU en (middel)grote bedrijven.

Grotere organisaties hebben vaak een tendercoördinator of zelfs een volwaardige tenderdienst, die verantwoordelijk is voor het verzamelen van alle info om het antwoord op de tender vorm te geven. Vaak moet zo’n tendercoördinator/-dienst verschillende afdelingen (legal, finance, operations...) in de organisatie aanspreken om tot een gezamenlijk eindresultaat te komen.


Aangezien heel wat info en kennis verspreid in de organisatie zitten, gaat er tijdens het hele proces veel tijd verloren aan het verzamelen van alle info, het communiceren van de status en het samenvoegen van alle puzzelstukjes. Het beantwoorden van een tender kan al snel 200 à 800 werkuren in beslag nemen. Veelal proberen bedrijven heel wat stukken informatie te hergebruiken, bijvoorbeeld door te kijken naar wat ze geantwoord hebben op vroegere tenders. Maar zelfs dan leidt het beantwoorden van tenders tot heel wat manueel, repetitief opzoekings-, knip- en plakwerk.

Natuurlijk kan er per tender maar 1 winnaar zijn. Als je weet dat gemiddeld 6 à 10 bedrijven zich inschrijven voor een tender, dan is het al snel duidelijk dat al die inspanningen voor het beantwoorden van de tender vaak een maat voor niets zijn; de kosten voor de werkgever -een minimaal uitgeruste tenderdienst kost al gauw €300.000 à €500.000 per jaar, lopen hoog op, maar aan het einde van de rit is de kans groot dat je naast het project grijpt.

De Oost-Vlaamse onderneming Sequesto heeft een oplossing bedacht om bedrijven te helpen bij het beantwoorden van tenders.


Activiteit

Sequesto heeft een SaaS-platform (SaaS = software as a Service) ontwikkeld dat dankzij artificiële intelligentie de hele tenderprocedure optimaliseert en automatiseert voor bedrijven die op de tender willen antwoorden. Het platform heeft vandaag ruwweg 2 belangrijke functies:

 • Het inlezen van allerlei bedrijfsinformatie en historische tenderdata. Alle vragen en antwoordcombinaties die een bedrijf op vroegere tenders heeft gekregen/gegeven, worden in een centrale digitale bibliotheek gedropt.
  Daarnaast worden ook allerlei andere relevante documenten opgeladen: denk hierbij bijvoorbeeld aan servicebeschrijvingen, attesten, certificaten, referenties, CV’s… maar evenzeer aan gedetailleerde technische fiches en allerlei relevante bedrijfsinformatie.
  Aangezien heel wat info bij verschillende mensen zit, is het grote voordeel van de centrale bibliotheek dat er op die manier een ‘collectief geheugen’ van de onderneming ontstaat.
 • Wanneer er een nieuwe tender binnenkomt, wordt die ingelezen in het platform. De onderneming krijgt op die manier snel een beeld van welke vragen beantwoord moeten worden en welke documentatie nodig is.
  De tendercoördinator kan simpelweg alle vragen toewijzen aan een dienst (“die vragen gaan naar de juridische dienst, die vragen gaan naar de service-afdeling...”). Alle werknemers die betrokken zijn bij het beantwoorden van de tender, kunnen de aan hen toegewezen vragen beantwoorden. Hierbij hebben ze automatisch toegang tot de centrale bibliotheek, zodat ze de relevante info zien die bij vroegere tenders is gebruikt.
  Dankzij artificiële intelligentie doet het platform automatisch suggesties voor het beantwoorden van de vragen, wat een enorme tijdwinst oplevert.


“Door heel wat vragen semi-automatisch te beantwoorden via Sequesto kan de nodige tijd worden besteed aan het vinden en/of definiëren van kwalitatief hoogstaande antwoorden, wat een onmiddellijke positieve invloed heeft op de kansen om de tender te winnen.” – Patrick Dalvinck, co-founder Sequesto
“Dankzij het Sequesto Tender Answering Platform kan ik als tendercoördinator op een uitermate eenvoudige en efficiënte manier het werk verdelen en overzicht houden rond waar we staan in het proces. Daarmee weet ik perfect wie ik extra moet ondersteunen om tijdig alle puzzelstukjes bij elkaar te brengen.” - Testgebruiker, wereldwijde speler in voedingssupplementen (multinational, Belgisch filiaal)


Team

Het founder-team van Sequesto bestaat uit Evrard t’Serstevens en Patrick Dalvinck. Evrard is de technische bouwer van het platform en heeft in de afgelopen jaren vooral ervaring opgedaan bij een aantal start-ups en scale-ups in de tech-sector. Hij heeft het initiële product ontwikkeld en leidt nu het development-team.

Patrick heeft de afgelopen 25 jaar sales- en marketingteams gebouwd en gerund. Dit was voornamelijk in de cybersecurity-wereld. Zo was hij Managing Director voor de Benelux bij Symantec, waarbij hij zo’n 120 teamleden en een omzetverantwoordelijkheid van €150 miljoen per jaar had. Daarna werd hij Vice President Continental Europe bij Trend Micro, waarbij hij een team van zo’n 80 personen leidde. Voor Sequesto neemt Patrick de rol van CEO op zich en legt hij zich ook toe op het commerciële luik.

Patrick Dalvinck & Evrard t’Serstevens

De eerste 2 werknemers zijn onlangs van start gegaan bij Sequesto, met een eerste focus op NLP (Natural Language Processing, een vorm van artificiële intelligentie) en het versneld uitbouwen van de core applicatie. Met dit core team wil Sequesto een versnelling hoger schakelen op korte termijn.


Klanten

Als je weet hoeveel tijd en dus ook kosten bedrijven spenderen aan het beantwoorden van tenders die ze, als gevolg van concurrentie, vaak niet binnenhalen, dan is een tool die hen kan helpen om sneller, overzichtelijker én kwalitatiever te antwoorden op tenders, meer dan welkom. Onderzoek door Sequesto bij meer dan 80 bedrijven in de Benelux toont aan dat 95% van de bedrijven momenteel nog geen gespecialiseerde tenderoplossing heeft. Toch is er in Europa geen enkele speler die doet wat Sequesto heeft ontwikkeld.

De potentiële doelmarkt van de onderneming is dus enorm. Sequesto mikt voornamelijk op grote en middelgrote bedrijven die bij voorkeur een eigen tenderdienst hebben. In Europa zou dit gaan om 100.000 à 120.000 bedrijven. Tenders zijn ingeburgerd in heel wat sectoren, waaronder de bouw, consulting, ict, farma, voeding, chemie, dienstverleners voor overheden… 

Daarnaast zijn er natuurlijk heel wat bedrijven die maar al te graag actief zouden deelnemen aan tendergedreven business, maar die momenteel niet over de capaciteit beschikken om een tenderdienst uit te bouwen. Ook voor hen kan het Sequesto-platform een enorm waardevol hulpmiddel zijn.


Momenteel heeft Sequesto 1 betalend contract voor haar diensten: een groothandel met vestigingen in bijna 40 landen is klant. Het gebruik van de Sequesto-software is initieel weliswaar opgestart in België bij deze klant, maar het plan is om dit verder op te schalen naar meerdere landen.

“Dankzij de Sequesto Reference Mapping module kunnen wij nu elke aanvraag, waarvan we er jaarlijks zo’n 50 krijgen, op zowat één dag afwerken, waar we vroeger 5-12 dagen per aanvraag nodig hadden. Daardoor zijn we nu in staat om onze capaciteit aan tenders enorm op te drijven met exact hetzelfde team, wat resulteert in heel wat meer behaalde business. Daarnaast wordt al het repetitieve werk, wat zeer afstompend was, volledig door het platform overgenomen.” - Klant Sequesto, Belgisch filiaal

Naast de eerste betalende klant heeft Sequesto nog 2 nieuwe betalende contracten klaar staan die op het punt staan om getekend te worden. Daarnaast zitten er nog heel wat leads en testgebruikers in de pipeline. Het gaat hierbij telkens om grote bedrijven die interesse hebben in de meerwaarde die Sequesto hen kan bieden en die mogelijks op kleine schaal zullen starten met de software, uiteraard met de ambitie om dit bij tevredenheid verder uit te rollen.


Investeer mee!

Sequesto haalde onlangs een akkoord bij VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, binnen voor een innovatiesubsidie om haar platform verder te ontwikkelen. VLAIO vraagt echter ook een ander financieringskanaal om het beloofde bedrag ook daadwerkelijk vrij te geven. Sequesto heeft voor WinWinner gekozen als bijkomend financieringskanaal.

Via WinWinner is de onderneming op zoek naar minimaal €100.000 en maximaal €250.000. Hiermee wil Sequesto investeren in (de commercialisatie van) haar product:
 • Uitbreiding van het salesteam: het is de ambitie om de komende 18 maanden naar 40 betalende klanten te gaan door 2 salesmedewerkers aan te werven
 • Bijkomende consultancykennis rond tenders: Sequesto wil een ervaren tenderconsultant inschakelen om de kennis rond procedures en best practices in de wereld van tenders uit te breiden. De onderneming heeft hiervoor een akkoord met een consultant in Duitsland, wat ook commerciële opportuniteiten biedt.
 • Optimalisatie NLP-algoritmen: door het optimaliseren van de AI-algoritmen in het platform wil Sequesto haar oplossing nog sterker maken en repetitief werk tot een minimum herleiden
 • Verbreding van het Sequesto-platform: met de input van de eerste klanten en testgebruikers heeft Sequesto een roadmap ontwikkeld van de functionaliteiten die ze nog wil toevoegen aan het platform

Investeren kan via volgende leningstypes:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing
 • de (achtergestelde) crowdlening: 5% brutorente, looptijd 5 jaar, eenmalige aflossing (einde looptijd). Aangezien Sequesto in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Het beantwoorden van tenders is voor veel ondernemingen zwoegwerk dat vaak zelfs niet rendeert. Sequesto wil dankzij AI bedrijven helpen om sneller, overzichtelijker en kwalitatiever op tenders te antwoorden. Het Sequesto-platform vermijdt repetitief knip- en plakwerk en laat klanten toe kwalitatievere dossiers op te stellen, wat ook weer zijn vruchten afwerpt qua kansen om de tender te winnen. De onderneming kon al verschillende klanten overtuigen en de sales pipeline zit aardig gevuld. Nu wil het ervaren en complementaire team Sequesto in een groeiversnelling brengen. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.