image Het Boekenhof

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk actieve projecten

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Het Boekenhof

Aan de oevers van de Rupel ligt bistro, B&B en feest- en vergaderzaal Het Boekenhof. De onderneming speelt in op het grote tekort aan slaapgelegenheid en toeristische voorzieningen in de streek. Op een duurzame manier en met aandacht voor lokaliteit willen zaakvoerders Kris en Ilse Het Boekenhof samen met de Rupelstreek laten groeien. Om deze zomer - naast de bistro en de gelegenheidszaal - ook de B&B te openen, zoekt de onderneming financiering.

Bedrijfsnaam de Vink (Commerciële naam: Het Boekenhof)
Oprichtingsdatum 12/09/2011
BTW-nummer BE839286956
Vennootschapsvorm BV
Locatie Rupelstraat 84, 2845 Niel
Activiteit Horeca
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Totaalconcept: bistro, B&B en feest- en vergaderzaal 
 • Antwoord op toenemende vraag naar toeristische voorzieningen en slaapgelegenheid in de drukbezochte Rupelstreek 
 • Focus op klantenservice, duurzaamheid en lokaliteit
 • Zaakvoerders met ervaring in de toeristische sector 
 • Via WinWinner op zoek naar minimaal €120.000 en maximaal €170.000 om te investeren in de bouw, de afwerking en de inrichting van 4 ecologische B&B-kamers
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
Update 1/04: de WinWinner-campagne van Het Boekenhof is de pers niet ontgaan, o.a. Het Nieuwsblad en Gazet Van Antwerpen schreven een artikel over deze crowdlendingcampagne. 


Waarom Het Boekenhof?

Acht jaar lang baatten Kris en Ilse een camping uit in het zuiden van Frankrijk. Gaandeweg nam het gemis van familie en vrienden toe. Gepassioneerd door de toeristische sector besloten ze om in Niel een nieuwe zaak te openen. Daarmee beantwoorden Kris en Ilse de grote vraag naar overnachtingsmogelijkheden en toeristische voorzieningen in de drukbezochte Rupelstreek, een streek die zowel recreatieve als zakelijke toeristen lokt.


Activiteit

Het Boekenhof zal bestaan uit een bistro, een gelegenheidszaal en een B&B met vier gastenkamers. De drie afzonderlijke activiteiten vullen elkaar aan en versterken elkaar. De bistro staat centraal en zal trendy maar sereen worden ingericht. Zo willen Kris en Ilse hun zaak een rustgevende uitstraling geven. Het bijhorende, ruime terras zal overlopen in de parktuin, waardoor de gasten een prachtig uitzicht hebben op de Rupeldijk en haar polders.

Sfeerbeelden van de Rupelstreek (foto’s: vlaanderenvakantieland.be, Niel.be)

In het verlengde van de bistro ligt de feest- en vergaderzaal. Door de verbinding van beide ruimtes, kan de zaal bij grote drukte worden ingezet als uitbreiding van de bistro. De zaal leent zich tot de organisatie van particuliere en professionele evenementen, zoals reünies onder vrienden, babyborrels onder familieleden en vergaderingen of recepties van bedrijven. Bij zulke evenementen kan de bistro catering voorzien en hebben de genodigden de mogelijkheid om te overnachten in de B&B.

Het Boekenhof zal beschikken over 4 luxueuze, ecologische gastenkamers. Duurzaamheid vormt een van de kernwaarden van de onderneming:

“We zullen als enige zaak in de streek onze eigen elektriciteit genereren. Daarvoor bouwen we drie kleine stroomcentrales op ons domein. In de tuin installeren we een wadi, dat is een vijver die bodeminfiltratie stimuleert.” - Kris Mampaey, zaakvoerder Het Boekenhof


Team

Vooraleer Kris Mampaey en Ilse Selderslaghs Camping Domaine Le Peyral in het zuiden van Frankrijk overnamen, werkten ze allebei in heel andere sectoren. Kris volgde een opleiding tot scheikundige en oefende nadien uiteenlopende functies uit in de bouwsector. Zijn partner Ilse startte haar loopbaan als leerkracht in het onderwijs en werkte nadien als schooldirecteur en pedagogisch verantwoordelijke. Die laatste functie oefent ze tot op heden uit.

Links: Kris en Ilse op de camping - Rechts: Kris en Ilse bij het pand in Niel (foto: Benoit De Freine)

Dankzij hun jarenlange ervaring als zaakvoerders van de camping, bezitten Kris en Ilse voeling met de toeristische sector. Die voeling in combinatie met Kris zijn sales skills, Ilse haar leidinggevend vermogen en hun gedeelde passie om mensen warm te ontvangen, maakt hen tot een complementair en ervaren team.
“Wat een fijne stek, heerlijk rustig. Wat een fijne mensen die hun uiterste best doen om het hun gasten gezellig te maken. Gastvrijheid en vriendelijkheid ten top!” - Review campingbezoeker
“We danken jullie hartelijk voor drie heerlijke weken op jullie mooie, rustige camping en bovenal voor jullie gastvrijheid. We zullen jullie zeker bij onze vrienden aanbevelen.” - Review campingbezoeker


Wanneer Het Boekenhof opent, zal Kris de verschillende activiteiten coördineren. Daarnaast zal hij als zaalverantwoordelijke van de bistro de gasten warm ontvangen en elke service in goede banen leiden. Wanneer na de bistro en de gelegenheidszaal ook de B&B opent, zal Ilse haar werk in het onderwijs afbouwen en de leiding nemen over de verhuur van de gastenkamers.

Ter ondersteuning zullen Kris en Ilse een vijftal vaste zaal- en keukenmedewerkers in dienst nemen. Daarnaast wordt ook een poetshulp aangeworven voor de gehele accommodatie. Tijdens drukke periodes, zoals schoolvakanties en het toeristische hoogseizoen, zullen flexi-jobbers het vaste team versterken.


Tractie

Het Boekenhof situeert zich op een unieke en ideale locatie. Ten eerste vormt de Rupelstreek een drukbezochte regio voor toeristen. Haar rijkelijke industriële verleden als wereldleider in de baksteennijverheid liet heel wat bezienswaardige relicten na. Musea, zoals E.m.a.b.b., site Frateur en museum Rupelklei, conserveren de oude steenbakkerijen en ontvangen jaarlijks heel wat toeristen.

Links & rechts onder: E.m.a.b.b (foto’s: emabb.be, etwie.be) - Rechts boven: Museum Rupelklei (foto: David Legreve)

Sommige van de oude kleiputten kregen een nieuwe bestemming, bijvoorbeeld als woonzorgcentrum of als residentie. De andere ondergingen een natuurlijke metamorfose. Zo ontstonden verschillende recreatiedomeinen en natuurgebieden in de omgeving. Denk onder meer aan de Schorre, de Walenhoek en Kleiputten Terhagen. Het is dan ook geen verrassing dat de streek omwille van haar natuur verschillende van de bekendste Vlaamse wandel- en fietsroutes omvat.
Boven: De Schorre in Boom (foto: deschorre.be). Onder: Walenhoek Niel (foto: hln.be), Kleiputten Terhagen (foto: standaard.be)

Ten tweede zijn er verschillende (inter)nationale bedrijven gevestigd. Ondanks de sterke bedrijvigheid heerst in de streek een groeiend tekort aan voorzieningen voor zowel recreatieve als zakelijke toeristen. Vooral mogelijkheden om te overnachten zijn er erg schaars. 

Als totaalconcept speelt het Boekenhof daarop in. In een eerste fase zal de onderneming werken aan haar plaatselijke verankering. Daarbij ligt de focus op de opbouw van een lokaal cliënteel. Zowel Niel als de omliggende gemeenten maken de laatste jaren een sterke verjonging door. Met duurzaamheid en lokaliteit als kernwaarden spreek de visie van Het Boekenhof die jongere generaties aan.
Tomorrowland (foto: Twitteraccount De Schorre), de vele street art-initiaiteven (foto: provincie Antwerpen) en zomerbar Bokaal (foto: Facebookpagina Bokaal) tonen de verjonging van de streek

De onderneming kiest niet alleen voor duurzame en ecologische gastenkamers, maar werkt ook zoveel mogelijk samen met regionale handelaars. In de bistro zal ze voornamelijk lokale producten gebruiken, zo sloot ze eerder een principiële overeenkomst met ijssalon Gelati Van houcke uit Bornem. Daarnaast zal Het Boekenhof als enige horecazaak in de omgeving alle commerciële bieren uit de streek aanbieden. Op die manier willen Kris en Ilse de Rupelstreek samen met Het Boekenhof laten groeien
Links: streekproduct ‘het Rupelsteentje’ (foto: Facebookpagina De Schorre. Rechts: streekbieren (foto: weekvandesmaak.be), Wim ‘Gelati’ Van Houcke (foto: Joris Herregods, nieuwsblad.be)

In een volgende fase zal de onderneming haar naamsbekendheid ook buiten de Rupelstreek opdrijven. Op termijn wil ze naast een lokaal publiek ook een zakelijk en minder lokaal cliënteel uitbouwen. Op werkdagen zijn de B&B en de gelegenheidszaal vooral gericht op zakelijke gasten, tijdens het weekend en in vakantieperiodes op particulieren. De bistro richt zich steeds tot beide doelgroepen.

De sterke behoefte van de Rupelstreek aan een totaalconcept zoals Het Boekenhof volgt tevens uit de massale steun en interesse die het project geniet. Belangrijke organisaties zoals Toerisme Rupelstreek, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen en Logeren in Vlaanderen gaven reeds aan dat ze volledig achter het concept staan. Daarnaast sloot de onderneming reeds een principiële overeenkomst met Woonzorgcentrum Maria Boodschap om slaapgelegenheid te bieden aan familieleden van bewoners.

De komst van Het Boekenhof ontgaat ook de pers niet. Zowel Het Laatste Nieuws als  Gazet Van Antwerpen schreven al over de toekomstige toeristische trekpleister.


Investeer mee!

Kris en Ilse willen Het Boekenhof deze zomer openen. Om die ambitie te realiseren, stelden ze een financieringsmix op (ontdek de precieze samenstelling van de financieringsmix in de financiële gegevens). Dankzij het vertrouwen van de bank en PMV, beschikken ze in combinatie met hun eigen inbreng over voldoende financiële middelen om de bouw en de afwerking van de bistro en de gelegenheidszaal te financieren.

Via deze WinWinner-campagne wil de onderneming minimum €120.000 en maximum €170.000 ophalen om ook de B&B tegen deze zomer klaar te stomen. Concreet wil ze daarmee investeren in:

 • de ruwbouw van de 4 ecolodge modulaire units
 • de afwerking en de technische voorzieningen van de units
 • de inrichting en aankleding van de units tot 4 duurzame en luxueuze gastenkamers

Investeren in deze campagne kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijks bruto rente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante of eenmalige aflossing.
 • de crowdlening: 5% bruto rente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.
Met haar totaalconcept speelt Het Boekenhof in op het groeiende tekort aan logies en toeristische voorzieningen in de Rupelstreek. Zaakvoerders Kris en Ilse verwelkomen hun gasten met een warme ontvangst op hun perfecte locatie om tot rust te komen. Nu de bouw van de bistro en de gelegenheidszaal volop aan de gang is, zoekt de onderneming financiering om ook de plannen voor de B&B te realiseren. Investeer je mee?

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk actieve projecten

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Conversierecht

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.