image Mister Spaghetti

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

Mister Spaghetti

Mister Spaghetti serveert not ordinary spaghetti in een cosy setting. De afgelopen zes jaar opende de onderneming maar liefst vijf restaurants. Daarmee is haar (inter)nationale groeiambitie nog lang niet uitgeput. In 2021 wil Mister Spaghetti een zesde vestiging openen in het centrum van Oostende. Met deze crowdfundingcampagne wil de onderneming minimum €100.000 en maximum €125.000 ophalen om te investeren in de restyling en inrichting van het pand.

Bedrijfsnaam Drendel bv (commerciële naam: Mister Spaghetti Oostende)
Oprichtingsdatum 29/11/2013
BTW-nummer BE0542.578.507
Vennootschapsvorm BV
Locatie Nonnenstraat 12, 8800 Roeselare
Activiteit Horeca
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Spaghetti only restaurant dat out of the box spaghettigerechten combineert met the American vibe.
 • Focus op de totaalervaring: de ultieme spaghettibeleving in een cosy en trendy kader.
 • Loyaal klantenbestand met terugkerende klanten die tevens fungeren als ambassadeurs.
 • Schaalbaar concept dat zich reeds bewees met vestigingen in Roeselare, Aalst, Antwerpen, Brugge en Kortrijk.
 • Op vijf jaar tijd vertienvoudigde de Mister Spaghetti groep haar omzet.
 • Door snel in te zetten op take-away, delivery én unieke foodboxen vond Mister Spaghetti ook tijdens de coronacrisis haar weg naar het publiek.
 • Via WinWinner zoekt de onderneming minimaal €100.000 en maximaal €125.000 om een zesde vestiging te openen in Oostende.
 • Investeren kan via de (achtergestelde) crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
Update 12/03: de WinWinner-campagne van Mister Spaghetti is de pers niet ontgaan: o.a. Het Laatste NieuwsHet Nieuwsblad en De Standaard schreven een artikel over deze crowdfundingcampagne. 


Waarom Mister Spaghetti?

Met Mister Spaghetti verzoent founder Samuel Van Opdenbosch zijn liefde voor spaghetti met zijn voorkeur voor the American vibe. Met een uitgebreid aanbod aan out of the box spaghettigerechten, geserveerd in een gezellige setting met New York vibe, onderscheidt de onderneming zich van haar concullega’s. Als een van de enige spaghetti only restaurants ter wereld heeft ze de ambitie om (inter)nationaal uit te groeien tot dé referentie van de ultieme spaghettibeleving.


Activiteit

Mister Spaghetti staat bekend om haar uitgebreid en kwalitatief aanbod aan spaghettigerechten. Elke klant kiest zelf zijn of haar favoriete spaghettisoort en een pastasaus naar keuze. Een ding staat vast: een traditionele Italiaanse pasta zal het niet worden. Mister Spaghetti staat immers voor ‘anders dan andere’ spaghettigerechten

Die eigenheid keert terug in de setting. Het concept wordt gedomineerd door ludieke en Amerikaanse elementen, zoals het dragen van een bavet, de mogelijkheid tot het vullen van een doggybag en de organisatie van foodchallenges. Het interieur is zeer hedendaags en trendy, maar ook warm en huiselijk. 


Tot voor kort bood Mister Spaghetti naast de ultieme spaghettibeleving in haar restaurants enkel take-away aan. Sinds de coronacrisis is ook delivery mogelijk. Door snel in te zetten op beide alternatieven kon de onderneming de negatieve impact van de coronamaatregelen op haar omzet beperken

Ze zocht actief manieren om de typische Mister Spaghetti experience om te toveren tot een meeneemversie. Zo ontwikkelde ze tijdens de kerstperiode een Funny Ugly Christmas box, inclusief ludieke attributen, en bracht ze een eigen kookboek uit om haar fans de kans te geven om zelf opwindende spaghetticreaties klaar te maken.


De beperkte impact van de coronacrisis heeft Mister Spaghetti grotendeels te danken aan haar ruim en loyaal klantenbestand. Door haar persoonlijke aanpak maakt de onderneming haar klanten tot ware ambassadeurs. Overtuigd van het product en de kwaliteit, blijven zij hun Mister Spaghetti vestiging ook in tijden van corona trouw.

De persoonlijke aanpak geldt niet enkel naar klanten toe, maar ook naar werknemers. Zaakvoerders Samuel en Veerle staan open voor de inbreng van hun medewerkers en geven hen de kans om actief mee te bouwen aan de groei van de onderneming. Ook voor hen moet Mister Spaghetti aanvoelen als een thuis. 

Ons team is als familie voor ons. Zo richtten we tijdens de coronacrisis een webpagina op speciaal om onze teamleden een hart onder de riem te steken en hen te bedanken voor hun flexibiliteit.” - Veerle Jacobs, zaakvoerster Mister Spaghetti


Team

Voor hij het Mister Spaghetti concept uitdacht, werkte Samuel Van Opdenbosch als zelfstandige in de sportvoedingssector. In 2014 besloot hij van zijn passies voor spaghetti en Amerika zijn beroep te maken. Gedreven door zijn sterke ondernemingszin opende hij een eerste Mister Spaghetti restaurant. Als creatief brein van de onderneming waakt hij erover dat de zaak haar uniciteit en haar identiteit behoudt. Daarnaast focust hij op de creatieve vernieuwing, originaliteit en continue evolutie van zijn concept.


Voor de dagelijkse leiding over Mister Spaghetti kan hij rekenen op zijn vrouw Veerle Jacobs. Dankzij haar opleiding in de communicatie en haar professionele verleden op vlak van marketing, sales en management in de hospitality sector, vullen beide zaakvoerders elkaar perfect aan. Veerle staat in voor het behoud en de uitbreiding van het netwerk, het bewaken van het kwaliteitsniveau, de groei van de onderneming en de optimalisatie en professionalisering van het bedrijf.

Samen met hun twee vaste medewerkers, een Happiness & Admin Officer en een Operations Ninja, vormen Samuel en Veerle het kernteam van Mister Spaghetti. Met oog op een vlotte groei, maakt het team elke vestiging bewust zo zelfsturend mogelijk. De managers krijgen vrij veel verantwoordelijkheden zodat zij hun vestiging optimaal kunnen laten draaien. Overkoepelende procedures en follow-up systems zorgen ervoor dat de werking zo eenvoudig en transparant mogelijk verloopt.


Tractie

In 2014 opende het eerste Mister Spaghetti restaurant in Roeselare. Door de enorme vraag moest de zaak een jaar later verhuizen naar een groter pand. Sindsdien groeit de onderneming in sneltempo. De afgelopen zes jaar opende ze 5 vestigingen: twee franchisezaken in Aalst (2017) en Antwerpen (2018) en drie zaken onder eigen beheer in Roeselare (2015), Brugge (2017) en Kortrijk (2019). In de toekomst wil de onderneming zoveel mogelijk zaken onder eigen beheer houden, zo kan ze nauwgezet de kwaliteit van het aanbod en de eigenheid van haar concept controleren.


Mister Spaghetti Oostende maakt deel uit van een volgende stap in het groeiproces. Tegen 2026 wil Mister Spaghetti in totaal 20 à 25 vestigingen hebben geopend, verspreid over heel België. Op lange termijn wil de onderneming haar concept ook internationaal op de markt zetten, zonder daarbij in te boeten op de persoonlijke aanpak en de ultieme en unieke spaghettibeleving waar ze voor staat.

Flexibiliteit vormt een van Mister Spaghetti’s grootste troeven. Als jonge, dynamische onderneming anticipeert ze snel op onvoorziene omstandigheden, zoals de sluiting van de horeca in maart 2020. Om grotere leveringsroutes mogelijk te maken, levert de onderneming haar producten koud af aan huis. Daarmee verhoogt ze niet alleen de efficiëntie van het systeem, maar ook haar bereik. Op die manier slaagt Mister Spaghetti erin om tijdens de coronacrisis haar omzetverlies te beperken en haar netwerk en naamsbekendheid te vergroten.


Hoewel Mister Spaghetti zich niet bewust richt tot een specifieke doelgroep, merkt de onderneming dat ze automatische een bepaald publiek aantrekt. Het klantenbestand bestaat hoofdzakelijk uit koppels, zakengasten, vriendengroepen en gezinnen met kinderen. Dankzij de combinatie van het unieke concept, de persoonlijke aanpak en het publiek dat ze bereikt, onderscheidt Mister Spaghetti zich op de markt.

“Fantastisch gewoon dat mensen met allergie hier gewoon van de kaart kunnen kiezen. Elke allergie staat erbij genoteerd. Dikke pluim voor zo’n initiatief!” - klantreview
“Gisterenavond voor het eerst bij Mister Spaghetti gaan eten, met een ganse groep. Ondanks onze wat chaotische reservatie super ontvangen geweest. Wat op veel plaatsen - terecht - anders zou zijn geweest. Daarvoor alleen al een grote pluim. Het nieuwe kader is ronduit prachtig, zeer mooi, warm en klassevol ingericht. Ook op het eten, waar het uiteindelijk toch om draait, was niets aan te merken. Dus: doe zo voort, ons zie je zeker terug!” - klantreview
“Beste Mister Spaghetti Team. Ik wou jullie even allemaal bedanken om de verjaardag van Viktor toch nét dat ietsje specialer te maken. 16 worden tijdens de coronacrisis is niet leuk, maar jullie fijne attenties deden deugd. De vlagjes, de extra versiering op de doos, de getekende verjaardagswensen,… Dankjewel! We bevelen jullie zeker en vast aan! - klantreview


Investeer mee!

In juni 2021 willen Samuel en Veerle Mister Spaghetti Oostende openen. De vestiging wordt hun vierde restaurant onder eigen beheer en hun zesde zaak in totaal. Om het pand in de Langestraat - pal in stadscentrum van Oostende - te restylen, zoekt de onderneming minimum €100.000 en maximum €125.000 aan financiering. Concreet wil ze investeren in:

 • de inrichting en aankleding van het casco pand in de typische Mister Spaghetti huisstijl (muurbekleding, schilderwerken, …);
 • de volledige inrichting van de keuken (dampkap, koelkasten, bordenwarmer, fornuis, warmhoudplaat, pastakoker, opzetkoelingen, bain-maries, …);
 • de volledige inrichting van de bar (tapinstallatie, barmeubel, spoelbak, ijsblokmachine, …);
 • de aankoop van meubilair (tafels, stoelen, kasten, …);
 • de verbouwing van de toiletruimtes, conform de regelgeving;
 • het electriciteits-/gas- en waterleidingnetwerk aanpassen aan de behoeften van het restaurant;
 • de aankoop van decoratie (verlichtingsarmaturen, “spaghetti” neon, …).

Investeren in deze WinWinner-campagne kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijks brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% waarborg op het openstaande bedrag, looptijd 7 jaar, jaarlijks constante of eenmalige aflossing.
 • de (achtergestelde) crowdlening: 4,5% brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing.
Mister Spaghetti is een van de enige spaghetti only restaurants ter wereld. Met haar anders dan andere’ spaghettigerechten en haar American vibe wil ze uitgroeien tot  dé referentie van de ultieme spaghettibeleving. Eerst in België en later ook daarbuiten. Dit jaar wil de onderneming een zesde restaurant openen in Oostende. Om het centraal gelegen pand onder te dompelen in de typische Mister Spaghetti sfeer, zoekt de onderneming financiering. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.