Projecten  - ROND


ROND

    Favoriet


  Aalst 
 Design 


€52.500 gefinancierd

30 investeerders

105%
€50.000 min. - €100.000 max.
Crowdlening Winwinlening
Ik ga investeren


Eindigt in -968 dagen


Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio


Card image cap


De stopcontacten en drukknoppen die ROND op de markt brengt, zijn echte eyecatchers en bovendien makkelijk te installeren. De onderneming heeft overigens een patent op de integratiewijze van deze producten.

In 2020 realiseerde ROND enkele mooie referentieprojecten: onder meer een prestigieus architectenbureau en een luxeprojectontwikkelaar kozen voor ROND-producten en de eerste buitenlandse projecten (Parijs, Amsterdam) werden afgesloten. Nu wil de onderneming verder investeren in de commercialisatie van haar out of the box producten, onder meer door te investeren in een e-commerce-platform en in marketing- en salesmedewerkers.

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam Shiver
Oprichtingsdatum 14/12/2017
BTW-nummer BE0685.987.166
Vennootschapsvorm NV
Locatie Nijverheidslaan 2, 9308 Aalst

Dit project werd positief gescreend door het Winwinner screeningscomité

Historische cijfers geanalyseerd door financiële experts
Onderbouwd financieel plan en business plan aanwezig
Terugbetalingscapaciteit en kredietwaardigheid gecontroleerd

AanbodVia welke lening kan je investeren?

Crowdlening
Winwinlening
  Voor wie?  
  Rendement  
  Jaarlijkse bruto rente  
  Belastingskrediet  
  Bruto rente + belastingskrediet  
  Terugbetaling  
  Kapitaaluitstel  
  Looptijd  
  Waarborg  
  Min. en max. investering  
  Achtergesteld  
  Roerende voorheffing  
Crowdlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Winwinlening

Voor wie?

Jaarlijkse bruto rente

Belastingskrediet

Bruto rente + belastingskrediet

Looptijd

Terugbetaling

Kapitaaluitstel

Min. investering

Max. investering

Waarborg

Achtergesteld

Roerende voorheffing

Converteerbaar

Beschrijving

In een notendop

 • Bedrijf dat designstopcontacten en -drukknoppen op de markt brengt: esthetische hoogstandjes én makkelijk te installeren
 • Heeft een patent op wijze van integratie van haar stopcontacten en drukknoppen
 • Oprichter heeft ervaring als integrator van domoticasystemen en heeft complementair team (business development, administratie, logistiek) rond zich
 • 2020 was het jaar van de referentieprojecten: o.m. prestigieus architectenbureau en luxeprojectontwikkelaar kozen voor ROND-producten, eerste buitenlandse projecten afgesloten (Parijs, Amsterdam)
 • Haalde eerder subsidie binnen via Vlaio
 • Op zoek naar financiering (minimaal €50.000, maximaal €100.000 via WinWinner) voor verdere commercialisatie producten: o.m. e-commerce-platform (B2B), aanwerving marketing- en salesmedewerkers en beursdeelnames
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom ROND?

Terwijl de bouwsector door de jaren heen al heel wat innovaties heeft gekend, is het stopcontact al 70 jaar lang quasi onaangeroerd gebleven. Al te vaak is het een noodzakelijk kwaad dat niet echt mooi geïntegreerd is in het interieur. ‘Daar moet verandering in komen,’ dacht Bart De Backer, die aan de slag was als installateur van domoticasystemen.

Samen met Lemon Companies, dat IT-oplossingen ontwikkelt en daarnaast ook creatieve en innovatieve ideeën realiteit wil laten worden, ontwikkelde Bart een stopcontact dat esthetischer en makkelijker te installeren is. Met de onderneming ROND brengt hij deze eyecatcher op de markt.


Activiteit

De stopcontacten die ROND verkoopt, hebben 3 belangrijke voordelen ten opzichte van hun klassieke tegenhangers.

 • Ze zijn tot 3 keer sneller te installeren dan een gewoon stopcontact.
 • Daarnaast kan de elektrische aansluiting in één en dezelfde fase van de ruwbouw gebeuren, wat bij klassieke stopcontacten niet het geval is.
 • Ten slotte zijn de stopcontacten van ROND ook een esthetisch hoogstandje; er is geen afdekplaat nodig, waardoor de stopcontacten mooi opgaan in het interieur. De typerende ronde vorm contrasteert met de rechthoekige afdekplaten die de markt van het schakelmateriaal domineren.

ROND heeft de ambitie om een volledig gamma uit te bouwen in de sector van het schakelmateriaal. Zo heeft de onderneming ook al drukknoppen in haar gamma. Deze drukknoppen werken draad- en batterijloos; het indrukken van de knop levert net voldoende energie om te communiceren met de lichtbron en deze aan of uit te schakelen. Ze kunnen naadloos deel uitmaken van een slim verlichtingssysteem (sfeerverlichting/dimmen…); de drukknoppen kunnen aan eender welke (groep van) lichtbron(nen) worden toegewezen.

Een concreet voorbeeld is dat er heel eenvoudig een drukknop kan worden gebruikt als “alles uit”-knop. Aangezien er geen bedrading nodig is, kunnen de drukknoppen van ROND net als de stopcontacten makkelijk geïnstalleerd worden.ROND heeft een patent op de wijze van integratie van haar stopcontacten en drukknoppen, die overigens over de nodige keuringen beschikken.


Team

Het core team van ROND telt 4 mensen. Oprichter Bart De Backer was eerder aan de slag als integrator van domoticasystemen en besliste om de sprong te wagen naar het ondernemerschap met zijn out of the box stopcontacten. Bart waakt over de productie en de aankoop van de materialen.

Voor de sales en business development kan ROND rekenen op het jeugdige enthousiasme van Gil De Backer. Gil gaat op zoek naar nieuwe opportuniteiten om het verhaal van ROND aan de man te brengen. Griet Jacobs neemt de administratie en de verwerking van de bestellingen voor haar rekening. Bjorn Van Den Berghe ten slotte staat in voor de logistieke organisatie bij ROND.

Gil De Backer & Bart De Backer


Klanten

Een vrij saai onderdeel van een woning een eigentijdse invulling geven én tegelijk de plaatsing ervan vergemakkelijken, dat zijn de twee belangrijkste verkoopargumenten van de stopcontacten en drukknoppen van ROND.

Met deze verkoopargumenten stapt ROND in eerste instantie naar architecten om hen van de voordelen van haar producten te overtuigen. Wanneer ROND-producten worden opgenomen in een project, gaat de onderneming het gesprek met de installateur aan. Want uiteindelijk is het hij/zij die de aankoop doet.


Naast de verkoop via installateurs verlopen de sales ook al rechtstreeks naar particulieren. In de toekomst wil ROND haar producten introduceren bij projectontwikkelaars, die ongetwijfeld ook oren zullen hebben naar het argument dat de ROND-stopcontacten en -drukknoppen snel geïnstalleerd zijn.

2020 was een jaar met veel referentieprojecten voor ROND:

 • De burelen van het prestigieuze architectenbureau Govaert & Vanhoutte zijn intussen uitgerust met ROND-stopcontacten.
 • Luxeprojectontwikkelaar Rietveld integreerde ROND in haar project in Koksijde, de architectuur is hierbij van de hand van Caan architecten.
 • Exclusieve villabouwer Oscar V koos voor ROND in haar nieuwe project in hartje Mechelen
 • Daarnaast zijn de eerste projecten in Parijs en Amsterdam verkocht.
“Tegen april zal onze modelwoning in Knokke klaar zijn. Deze zal tot in de puntjes afgewerkt zijn. We zullen deze modelwoning gebruiken om onze professionele klanten te ontvangen en de totaalbeleving aan te bieden.” - Gil De Backer, business development ROND


Investeer mee!

Eerder ontving ROND al een VLAIO-subsidie voor een bedrag van €198.000. ROND wil nu verder investeren in haar groei, vooral op commercieel vlak. Om deze groei te ondersteunen is de onderneming op zoek naar financiering. Volgende investeringen staan op de planning:

 • Een B2B e-commerce-platform om de sales naar installateurs, architecten... te boosten
 • Het professionaliseren van de content, zowel tekst (technical copywriting) als beeld (foto’s/video’s)
 • Deelname aan beurzen
 • Aankoop van stock
 • Het aanwerven van sales- en marketingmedewerkers

Om deze investeringen te kunnen doen is ROND via WinWinner op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €100.000. Investeren kan via:

 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd
 • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 5 jaar, 5% jaarlijkse brutorente, eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd. Aangezien ROND in aanmerking komt voor de vrijstelling van roerende voorheffing, is het brutorendement van de crowdlening ook het nettorendement. Ontdek alle voorwaarden van deze maatregel op deze pagina.
Met haar karakteristieke en makkelijk te plaatsen stopcontacten wil ROND een alternatief bieden voor het saaie stopcontact. Tegelijkertijd is de onderneming bezig met het uitbouwen van een uitgebreid gamma, bijvoorbeeld met slimme drukknoppen. De referentieprojecten van 2020 geven de onderneming een boost om verder te investeren, voornamelijk in sales en marketing. Investeer je mee?

Heb je vragen? Contacteer de Crowdfund Coach

WinWinnerCoach

Financieel

Bijlagen
€52.500 gefinancierd

30 investeerders

105%
€50.000 min. - €100.000 max.
Crowdlening Winwinlening

2%-5% rente per jaar

Jammer, voor dit project ben je te laat...

Bekijk lopende projecten

Waarom investeren?

Grondig gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
98% Terugbetalingsratio

Klaar om te investeren in ROND?


Veilig betalen 
€0 kosten voor investeerder 
98% Terugbetalingsratio 
Ik ga investeren

Is dit niet het project voor jou? Bekijk de lopende projecten.

WinWinner