image OCVT/Classic Tours

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

OCVT/Classic Tours

OCVT, of voluit Opleidingscentrum Veiligheid & Techniek, verzorgt opleidingen voor personeel van bouw- en transportbedrijven. Het opleidingscentrum beschikt over de nodige erkenningen en kwaliteitslabels en ontving al meer dan 4.000 cursisten.

Classic Tours organiseert groeps- en privéreizen met oldtimers. Tijdens deze reizen staan mooie landschappen, cultuur en uiteraard de elegante oldtimers in de spotlight. Na 5 jaar heeft Classic Tours al bijna 20 groepsreizen georganiseerd.

Eco Engine Power is de overkoepelende onderneming boven OCVT en Classic Tours. Het bedrijf is op zoek naar financiering om beide concepten verder te doen groeien.

Bedrijfsnaam Eco Engine Power
Oprichtingsdatum 14/11/2014
BTW-nummer BE0567.817.907
Vennootschapsvorm BV
Locatie Monnikenwerve 83 bus B, 8000 Brugge
Activiteit Opleidingscentrum & reisorganisator
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

 • Onderneming met 2 activiteiten: een opleidingscentrum voor de bouw- en transportsector (OCVT) en een organisator van groeps- en privéreizen met oldtimers (Classic Tours)
 • Opleidingscentrum ontving al meer dan 4.000 cursisten en beschikt over de nodige erkenningen (Vlaams departement Mobiliteit & Openbare Werken & Mobiliteit, ISO 9001, Kmo-portefeuille)
 • Classic Tours is een erkend reisorganisator en organiseerde op 5 jaar tijd al bijna 20 groepsreizen
 • Beide concepten hebben een trouw cliënteel: veel terugkerende klanten
 • Op zoek naar financiering voor investeringen in o.m. machines voor opleidingscentrum, uitbreiden van het opleidingsaanbod en voorfinanciering van reizen. Via WinWinner minimaal €50.000, maximaal €115.000
 • Investeren kan via de crowdlening en de winwinlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)


Waarom OCVT/Classic Tours?

OCVT en Classic Tours vertellen tweemaal het verhaal van een passie die is uitgegroeid tot een onderneming. OCVT, of voluit Opleidingscentrum Veiligheid & Techniek, werd opgericht door Wim Decraemer, die eerder ervaring opdeed als leerkracht en instructeur. Het opleidingscentrum biedt verschillende opleidingsmodules aan voor bedrijven die actief zijn in de bouw- en transportsector en andere ondernemingen die werken met grote machines.

Classic Tours is dan weer een compleet ander concept van Wim. Al 25 jaar gaat hij met vrienden op reis met oldtimers. Aangezien Wim graag de organisatie van deze reizen (mooie routes gecombineerd met cultuur) op zich nam en positieve feedback kreeg, besliste hij om groepsreizen met oldtimers toe te voegen aan de activiteiten van Eco Engine Power, de overkoepelende onderneming boven OCVT en Classic Tours.

OCVT (opleidingscentrum) en Classic Tours (reizen met oldtimers)


Activiteit

Het opleidingscentrum OCVT biedt een brede waaier aan opleidingen aan. Zo zijn er voor vrachtwagenchauffeurs alleen al 9 opleidingsmodules. Daarnaast biedt OCVT ook opleidingen aan voor diverse hijs- en heftoestellen zoals rolbruggen, verreikers en torenkranen. Deze opleidingen vinden plaats in het opleidingscentrum -dan huurt de onderneming de nodige machines- of bij de klant zelf, dan kunnen de cursisten gebruikmaken van de machines van hun eigen werkgever.


Het opleidingscentrum beschikt over de nodige certificaten en attesten om deze opleidingen te geven: OCVT is voor de modules voor vrachtwagenchauffeurs erkend door het Vlaams departement Mobiliteit & Openbare Werken. Daarnaast is de onderneming dienstverlener via de Kmo-portefeuille en beschikt het opleidingscentrum zelfs over het ISO 9001-label, een internationale kwaliteitsstempel. Dankzij deze erkenningen geeft de Confederatie Bouw OCVT het vertrouwen voor het geven van diverse opleidingen.

Al meer dan 4.000 cursisten volgden sinds de oprichting eind 2015 een opleiding via OCVT. De Confederatie Bouw reserveerde voor 2021 al bijna 100 opleidingsdagen.


“De winterperiode is de drukste periode voor ons opleidingscentrum. Om onze zomerinkomsten te boosten riepen we de groepsreizen met oldtimers in het leven.” - Wim Decraemer, oprichter OCVT/Classic Tours
Met Classic Tours gooit Wim het dus over een andere boeg. Geen zware industriële machines, maar elegante oldtimers die over mooie wegen kronkelen onder de zon. Naast de blitse bolides vormen comfortabele hotels, pittoreske routes en een scheut cultuur de ingrediënten van Classic Tours. De onderneming staat in voor de praktische organisatie van de reizen (hotels boeken, routes uitstippelen...), al moeten deelnemers wel hun eigen oldtimer voorzien.

Net als OCVT beschikt Classic Tours overigens over de nodige kwaliteitslabels; Classic Tours is namelijk erkend als reisorganisator en is partner van BEHVA, de Belgische Federatie voor Oldtimerverenigingen.

Bekijk enkele sfeerbeelden van de Ierland-reis van Classic Tours

De reizen van Classic Tours vinden plaats in kleine groepen van 25 à 30 deelnemers. In 2016 vonden 2 reizen plaats, in 2017 en 2018 respectievelijk 4 en 5. In 2019 organiseerde Classic Tours in totaal 6 reizen en daarnaast nog de Tour des Reines, een reisconcept uitsluitend voor vrouwen, dit op vraag van enkele vrouwen die eerder een reis maakten met Classic Tours. Met 18 deelnemende teams was de Tour des Reines een schot in de roos.

Als gevolg van corona kon in 2020 geen enkele reis doorgaan, maar voor de tweede helft van dit jaar zijn er -dankzij de hoop geschonken door het coronavaccin- wel al positieve vooruitzichten qua geplande reizen en inschrijvingen.


Team

Wim Decraemer is de oprichter en bezieler van OCVT en Classic Tours. Vóór beide concepten het levenslicht zagen, was Wim onder meer aan de slag als leerkracht, waar hij zijn passie voor het opleidingsleven ontdekte. Wim geeft verschillende opleidingen voor vrachtwagenchauffeurs en allerlei hijstoestellen zoals toren- en kabelkranen. Daarnaast staat hij ook in voor de organisatie van de reizen van Classic Tours.

Wim Decraemer

Het team van OCVT/Classic Tours bestaat uit twee vaste medewerkers. Laurens Ryckaert geeft opleidingen voor toestellen als rolbruggen en verreikers en Veerle Ornelis staat in voor de administratie van de onderneming.

Naast het vaste team doen OCVT en Classic Tours een beroep op enkele vaste freelancers. Zo is er een vaste freelancer - Voit Demeulemeester -  voor het begeleiden van oldtimerreizen. Daarnaast werkt OCVT/Classic Tours op regelmatige basis samen met een 5-tal freelancers instructeurs/begeleiders.


Klanten

Door haar sterk uiteenlopende activiteiten zijn de doelgroepen van OCVT en Classic Tours ook heel verschillend. OCVT richt zich op alle bedrijven die gebruikmaken van vrachtwagens en andere mobiele arbeidsmiddelen. De klanten komen dan ook voornamelijk uit de bouw- en transportsector. Het uitbesteden van opleidingen door de Confederatie Bouw aan OCVT is uiteraard een flinke hulp qua klantenwerving.


Eigenaars van oldtimers vormen de doelgroep van Classic Tours. De onderneming kan rekenen op enkele jaarlijks terugkerende klanten en is overigens partner van de BEHVA (Belgian Historic Vehicle Association), die zo’n 35.000 leden telt. Dit partnership is ook een enorme boost om klanten te vinden.

“Naast het organiseren van reizen met oldtimers in kleine groepen hebben we ook al privé- en bedrijfsreizen georganiseerd, die ook oldtimer-gerelateerd zijn. Aangezien sommige deelnemers ook bedrijfsleiders zijn, ontstaat er zelfs een kruisbestuiving tussen onze activiteiten: die bedrijfsleiders kiezen dan ook voor OCVT voor het opleiden van hun medewerkers. Beide concepten kunnen overigens rekenen op een trouw cliënteel, we mogen regelmatig dezelfde mensen verwelkomen.” - Wim Decraemer, oprichter OCVT/Classic Tours


Investeer mee!

Eco Engine Power wil het opleidingscentrum OCVT en het reisconcept Classic Tours verder uitbouwen. Hiervoor wil de onderneming investeren in:

 • de aankoop van machines (hoogtewerker, rolbrug...): nu huurt de onderneming de machines nog voor de opleidingen die ze geeft maar het is de bedoeling om er zelf aan te kopen
 • het uitbreiden van het aanbod/team: freelancers aantrekken die opleidingen geven + een administratief profiel voor OCVT en Classic Tours
 • het optimaliseren en verder uitdiepen van het SASC-concept (Safety Assurance by Safety Compliance). Een SASC is een doorlichting van het volledige bedrijf waarna een opleidings- en begeleidingstraject wordt opgesteld voor alle medewerkers. Dit wordt ook gecombineerd met een doorlichting van de infrastructuur, waarna een o.a. een verkeerscirculatieplan of logistiek flowplan wordt opgemaakt en geïmplementeerd.
 • het optimaliseren van de website van OCVT en deze koppelen aan een CRM/boekingsportaal zodat bepaalde administratieve zaken geautomatiseerd kunnen worden
 • het organiseren van de reizen: dit vereist namelijk heel wat voorfinanciering voor het verkennen van de routes, het voorschieten van hotelkosten...
 • marketing voor Classic Tours: deelnemen aan beurzen, internationale groeimogelijkheden verkennen
Eco Engine Power, de onderneming boven beide concepten, is hiervoor op zoek naar minimaal €50.000 en maximaal €115.000. Investeren kan via volgende leningstypes:
 • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% waarborg op openstaand bedrag, looptijd 5 jaar. Jaarlijks constante aflossing
 • de (achtergestelde) crowdlening: 6% brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing
OCVT en Classic Tours bieden heel uiteenlopende activiteiten aan en konden, mede dankzij de nodige kwaliteitslabels en erkenningen, al heel wat (terugkerende) klanten bedienen. Zaakvoerder Wim en zijn team willen de groeimarge die ze nog zien bij beide concepten nu verder benutten. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.