image UR

INVESTERINGSPROJECT

Crowdlening Winwinlening

UR

UR ('you are') wordt een co-working space in een monumentale villa in Gent. De gedeelde werkruimte, waar er in totaal zo'n 65 werkplekken zullen zijn, is voornamelijk gericht op bedrijven die mikken op een maatschappelijke en duurzame impact.

Bruno Deraedt, een architect met meer dan 20 jaar ervaring in duurzame projecten, is de gangmaker van UR. Voor het financieren van de laatste renovatiewerken, de inrichting van het pand en voor de marketing rond het project is UR via WinWinner op zoek naar investeerders.

Bedrijfsnaam Co4Life
Oprichtingsdatum 01/10/2007
BTW-nummer BE0892.415.440
Vennootschapsvorm BV
Locatie Arthur Odevaertstraat 1, 9688 Maarkedal - UR-project in Gent
Activiteit Co-working space
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken. Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies.

Beschrijving

In een notendop

  • Co-working space in monumentale Gentse villa die 65 werkplekken zal bieden
  • Al gedeeltelijk afgerond: al tiental plekken regelmatig in gebruik. Volledige opening gepland maart 2021, groot openingsevent in zomer 2021
  • Doel om ondernemingen die streven naar maatschappelijke en positieve ecologische impact samen te brengen
  • Project geleid door ervaren architect met focus op duurzaamheid
  • Inspelen op opkomende trend van co-working spaces
  • Op zoek naar minimaal €75.000 en maximaal €150.000 via WinWinner voor afronding renovatiewerken en voor marketing
  • Investeren kan via de winwinlening en crowdlening (ontdek de precieze leningsmodaliteiten onderaan deze pagina)
Update 15/02: de campagne wordt verlengd. 17 maart is de nieuwe einddatum.


Waarom UR?

Als oprichter-bestuurder van de coöperatie BAST Architects & Engineers ging Bruno Deraedt op zoek naar een geschikte kantoorruimte. Hij stelde vast dat er te weinig werkplekken zijn waar bedrijven die gezondheid en ecologie hoog in het vaandel dragen terechtkunnen.

“We zien andere duurzame ondernemingen en organisaties met een gelijkaardige huisvestingsproblematiek. Er is voor ondernemers die een positieve impact willen creëren nood aan een plek die hen voedt en ondersteunt bij het ontwikkelen van hun dromen.” - Bruno Deraedt

Zo kwam Bruno op het idee om in Gent een co-working space te creëren voor bedrijven die streven naar een duurzame, ecologische en sociale impact. Hij kocht samen met zijn vrouw Ingrid een villa aan de De Pintelaan en besliste om het gebouw, dat overigens een beschermd monument is, in samenspraak met Monumentenzorg te renoveren en in te richten als kantoorruimte. Het project kreeg de naam UR (‘you are’).


UR wil gelijkgestemden verbinden en bruggen bouwen naar een positieve en hoopvolle toekomst waarin mens en natuur elkaar versterken.


Activiteit

Het terrein bestaat uit een monumentale villa en aangrenzende loodsen die als werk- en vergaderplekken gebruikt kunnen worden. In totaal zal UR 65 werkplaatsen kunnen bieden.

In de villa zijn al een tiental werkplekken en de grote zaal voor evenementen gebruiksklaar. Onder andere BAST Architects & Engineers en VIBE, een vzw voor gezond en milieuvriendelijk bouwen en wonen, maken er al regelmatig gebruik van. De rest is nog in volle renovatie. Daarnaast vind je bij UR ook een zwembad en een tuin. UR mikt op maart 2021 om klaar te zijn om met volle capaciteit haar klanten te ontvangen.

“Bij UR is ontmoeten een beleving: je wordt met liefde en zorg ontvangen in een inspirerende ruimte waar alles is voorzien.” - Alexander Mijts, zakelijk directeur VIBE vzw


Door het aanbieden van vaste en flexibele werk-, vergader- en workshopplekken is het de bedoeling om met UR een community te creëren:

“We willen ons richten op bedrijven en organisaties die bezig zijn met regeneratieve duurzaamheid. Dit betekent dat ze niet alleen hun ecologische voetafdruk willen beperken, maar ernaar streven om ook een positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu. Dit willen we ook zelf uitstralen, door een monument een nieuw leven te geven en door te werken aan een andere, meer versterkende werkcultuur die het ondernemerschap van de 21e eeuw ondersteunt.” - Bruno Deraedt, bezieler UR


Team

Bruno Deraedt is al meer dan 20 jaar bezig met duurzaamheid, voornamelijk als architect. Op een kleine 20 jaar tijd liet hij zijn architectenbureau BAST groeien van 1 naar 20 medewerkers. Daarnaast was hij jarenlang voorzitter van het Gents Ecologisch Centrum (GEC) en werkte hij mee aan het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de UGent. Bruno is met Co4Life, de onderneming achter het UR-project, ook aan de slag als lesgever/coach voor ondernemers die een maatschappelijke en ecologische impact ambiëren. Voor UR legt hij zich toe op de algemene projectcoördinatie.

Bruno’s vrouw Ingrid Deklerck ontfermt zich over de gasten en de tuin. Haar sterk ontwikkeld gevoel voor gastvrijheid, haar groene vingers en haar jarenlange ervaring in de zorg vormen een goede match om de UR-gebruikers zich zowel binnen als buiten thuis te laten voelen.
 
Alexander Mijts ondersteunt de zakelijke kant van het centrum. Hij draagt met zijn jarenlange ervaring in management en zakelijke leiding bij aan het zakelijk opbouwen van de organisatie. Hij heeft een hart voor het creëren van positieve impact samen met anderen.
 
Sacha Moens stapte onlangs mee in het UR-team als maatschappijbewuste communicatieverantwoordelijke. Hij bezit de kracht om op bijzondere manieren communicatie op te zetten. Wees gerust, UR zal worden opgemerkt!


Klanten

Co-working spaces hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Daarnaast ontstaat er op dit moment een gehele nieuwe werkcultuur waarbij werkplekken gedeeld worden. De werkplek wordt op die manier heruitgevonden als een dienst voor een onderneming en niet langer als een bezit van de onderneming.

UR wil dan ook investeren in de toekomst van werken/ondernemen door een beschermd monument toegankelijk te maken voor bedrijven en organisaties. Hierbij houdt de onderneming uiteraard rekening met de voorzorgen die nodig zijn in deze coronatijden.


UR richt zich op verschillende doelgroepen. In eerste instantie wil het project ondernemers aanspreken die een positieve impact willen creëren voor de samenleving/het milieu en die van het pand hun vaste werkplek willen maken. Een tweede doelgroep wordt gevormd door medewerkers of teams van medewerkers die een inspirerende en gezonde plek zoeken als satellietkantoor of voor tijdelijke projecten. Ten slotte is het pand ook een bijzondere setting voor een eenmalige workshop of productpresentatie.

“UR creëert voor ons een werkplek met die extra dimensie. Deze gezonde en inspirerende omgeving geeft ons zuurstof, voor lichaam en geest. Badend in een natuurlijke oase, vind je er zowel de ruimte voor focus time als een creatieve cultuur voor collectieve prestaties. Kortom, dit ecolabo tracht ons energiepeil mooi in balans te houden.” - Jasmien Declercq, vennoot BAST Architects & Engineers

De ligging van het pand is ook gunstig: Gent staat gekend als een hotspot voor vooruitstrevende ondernemers met een uitgesproken visie op duurzaam entrepreneurship. Co4Life hoopt dan ook snel het pand gevuld te krijgen na de grote opening, de eerste leads zijn alvast binnen. Het pand is overigens makkelijk bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen maar heeft weinig andere co-working spaces in de buurt.


Investeer mee!

UR zit in de laatste fase van de renovatie- en inrichtingswerken en is op zoek naar financiering om deze te vervolledigen. Eerder haalde de onderneming Co4Life al financiering op via de bank, winwinleningen en een privélening voor het renoveren van het pand.

Via deze WinWinner-campagne, waarmee Co4Life minimaal €75.000 en maximaal €150.000 wil ophalen, wil de onderneming de laatste hand leggen aan de financieringsmix die is opgesteld om de totale financieringsbehoefte van €451.664 in te vullen. Dit is om de renovatiewerken te finaliseren.

Deze werken omvatten onder meer aanpassingswerken, elektriciteits-, sanitair- en ventilatiewerken, afwerking en meubilering met gezonde en circulaire materialen. Op die manier wil UR het internationaal label 'Living Building Challenge' behalen. Met de op te halen financiering staat ook het boosten van de marketing en communicatie op het programma, eens de opening een feit is.

Investeren in Co4Life kan via:

  • de winwinlening: 1,75% jaarlijkse brutorente + 2,5% jaarlijks belastingkrediet op openstaand bedrag, 40% overheidswaarborg op openstaand bedrag, looptijd 8 jaar. Jaarlijks constante of eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd.
  • de crowdlening (achtergestelde lening): looptijd 5 jaar, 5% jaarlijkse brutorente, eenmalige aflossing aan het einde van de looptijd.
Update 15/02: de campagne wordt verlengd. 17 maart is de nieuwe einddatum.
UR wil een co-working space worden waar regeneratieve duurzaamheid en impactvol ondernemerschap centraal staan. Oprichter Bruno Deraedt heeft meer dan 20 jaar ervaring als architect en wil van het pand dan ook een van de parels van de Gentse co-working-scène maken. Investeer je mee?

Welke leningen zijn er?

Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld
Bruto rendement
Terugbetaling
Looptijd
Waarborg
Investeren vanaf
Maximale investering
Achtergesteld

Waarom investeren via WinWinner?

Investeren in gescreende dossiers
€0 kosten voor investeerder
>98% Terugbetalingsratio
Let op!
Geld lenen aan een onderneming is risicovol.
Als investeerder loopt u het risico dat het ontleende bedrag geheel of gedeeltelijk niet kan worden terugbetaald.